Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BAŞKAN ÇELİK:ŞEHİRCİLİKTE TÜRKİYE´NİN EN İYİSİYİZ

BAŞKAN ÇELİK:ŞEHİRCİLİKTE TÜRKİYE´NİN EN İYİSİYİZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası´nın Ekim ayı meclis toplantısına katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası´nın Ekim ayı meclis toplantısına katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı yatırımlarla ilgili Sanayi Odası meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, Kayseri´nin şehircilik ve belediyecilikte Türkiye´nin bir numarası olduğunu söyledi.
Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısını açan Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Mustafa Çelik´e teşekkür etti. Daha sonra bir konuşma yapan Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, sözlerine meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür ederek başladı. Büyükşehir Belediyesi´nin Sanayi Odası önünde yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür eden Büyüksimitçi, ?Muhteşem bir etkinlik? olarak nitelendirdiği Büyükşehir Belediyesi´nin 1. Kayseri Kitap Fuarı´na da değindi. Birçok ilde böyle fuar yapılmadığını dile getiren Mehmet Büyüksimitçi, ?Okuyan ve Okutan Şehir hedefiyle düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı zannediyorum ki birçok ilde böylesine yapılmamıştır. 580 bin ziyaretçi geldi. Çok sayıda yazar katıldı. Kitapla ilgili konunun bu derecede önemsenmesi şehrimiz adına çok önemli. Sanayi odamız ve şahsım adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum? dedi.
?BAŞKANIMIZIN HIZINA YETİŞEMİYORUZ?
Kayseri´nin marka şehri olması konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Sanayi Odası Başkanı Büyüksimitçi, ?Başkanım ilk göreve başladığı günden itibaren bizlerle de çeşitli toplantılar yaptı. Marka şehir olmak bir şehrin sokağından fuarına, turizminden sanayisine kadar pek çok unsuru kapsayan bir süreç. Başkanımın hızına biz yetişemiyoruz. Başkanımızın Erciyes ile ilgili çalışmalarıyla Erciyes´in ne kadar popüler hale geldiğini görüyoruz. Otel bulamayanların bizden torpil isteğiyle karşılaşıyoruz. Başkanımız bu konuda da çok hızlı? diye konuştu.
?HEPİMİZ ÇALIŞMAYA MECBURUZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sözlerine ?Hepimiz çalışmaya mecburuz? sözleriyle başladı. Dertlerinin Kayseri ve Türkiye olduğunu belirten Başkan Çelik, ?Bu ülkeyi kalkındırmak istiyorsak bir taraftan biz kamuda, bir taraftan da sizler özelde çalışacaksınız. İstihdam yatacaksınız, kaynak yaratacaksınız, vergi ödeyeceksiniz ki bu ülke büyüyecek. 1000 kişi çalıştıran bir kişi 5 bin kişinin yükünü devletin sırtından alıyor demektir. Bunu yapanın ancak eli öpülür. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene 400´den fazla ihale yaptık. Toplam 700 noktada Büyükşehir Belediyesi´nin şantiyesi var. Sadece 400´e yakın noktada KASKİ çalışıyor. Şehrin tamamında, tüm ilçelerde varız. Bu seneki cari harcamalarımızla birlikte piyasaya verdiğimiz para 1 milyar TL´yi geçti. Bu para dolaylı olarak hepimize yansıyor? dedi.
?ŞEHİRCİLİKDE BİR NUMARAYIZ?
Konuşmasında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren ve öncelikle ulaşıma değinen Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu seneyi ulaşım yılı ilan etmiştik. Her konuda çalışalım; ama bir konuda en iyisini yapalım diye ulaşıma daha çok önem verdik. Ulaşımda kent olarak yollarımızın düzeni ve trafik akışı açısından Türkiye´de bir numarayız. Diğer şehirlerle karşılaştırdığımızda biz şehirciliği, belediyeciliği Türkiye´de en iyi yapan şehiriz. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye´de bir numarayız. Ulaşım yatırımlarında da planlama önceliğimiz. Bu anlamda Organize´den Talas´a gidenlerin şehir merkezine girmeden ulaşabilmeleri için Organize´den Talas´a ulaşımı sağlayacak yeni yolu önümüzdeki ay başlatıyoruz. Katlı kavşak ve alt geçit çalışmalarımız sürüyor. Melikgazi ve Fuzuli Kavşağı´ndaki katlı kavşakların iş bitim tarihi normalde 2018 yılı Haziran ayı olmasına rağmen bu yıl sonuna kadar bu projeleri bitireceğiz. Diğer katlı kavşak ve alt geçit çalışmalarımız da sürüyor. Buralardaki amacımız kesintisiz akan trafiği sağlamak. Yollar, kavşaklar yetmiyor. Bunların yanında yeni raylı sistem hatlarını da yapmak gerekiyordu. Güney kuzey aksında Talas-Erkilet hattını planladık. Zemin etüt çalışmaları da bitti. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde temelini atacağız. Bu arada yeni araçlar alacağız. Özellikle Bekir Yıldız Bulvarı´nda çalışacak şimdiki tramvaylar büyüklüğünde elektrikli büyük otobüsler alacağız. Böylece yeni hastaneye olan taşıma ihtiyacını gidereceğiz. Birer cümleyle geçiyoruz; ama sadece katlı kavşakların maliyeti 130 milyon lirayı buluyor.?
Kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Sahabiye projesi bizim belediye olarak en büyük projemiz. Birinci etap çalışmalarımız tamamlandı. Yıkım çalışmalarımız da bitti. İlk etabın ihalesini Kasım ayında yapacağız ve inşallah sene sonuna kalmadan temelini atmış olacağız. Sahabiye´de bundan sonraki etaplar çok daha hızlı gidecek? dedi. Diğer kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, büyük ölçekli yeşil alan çalışmalarından da bahsetti. Kayseri´nin kişi başına düşen yeşil alanda Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden; ancak daha fazlasını istediklerini de vurgulayan Başkan Çelik, ?1 milyon 200 bin metrekare alanda Keykubat´ta park çalışması yapacağız. Projelerini bitirdik ve ağaçlandırma çalışmalarımız başladı. Mart-Nisan gibi inşaat çalışmalarına başlayacağımızı düşünüyorum. Burası Beştepeler´deki mesire alanının 10 katı büyüklüğünde bir yer. Çok özel bir proje uygulayacağız. Her yaş grubuna hitap eden etkinlik alanları var. Keykubat için hazırladığımız proje uygulamaya geçmeden ödül alan bir proje. Ayrıca Sarımsaklı´ya da çok güzel bir proje hazırlatıyoruz. Orası da şehre yakışır bir yer olacak? diye konuştu. 
?ŞEHRİME TEŞEKKÜR EDİYORUM?
5 yıldızlı sosyal yaşam merkezleri, okullar, spor tesisleri, emniyete yapılan hizmet binaları gibi projeler hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, sosyal projelerden de bahsetti. YADES (Yaşlı Destek Programı) projesinin en çok dua aldıkları çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, aş evleri konusunda da yeni bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Kültürel anlamda da çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelik, Kitap Fuarı´na da değinerek ?Türkiye´nin konuştuğu tek fuar Kayseri Fuarı. 580 bin ziyaretçi geldi. Bu denli ilgiyi ben bile tahmin etmiyordum. Bu anlamda şehrime teşekkür ediyorum. Böyle gidersek bu şehri okuyan şehir anlamında Türkiye´nin en üstüne çıkarabiliriz? dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Sanayi Odası Meclis Toplantısında Kayseri´yi kütüphaneler şehri yapmak için gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çalışmalar, 40´a yakın tesiste 22 bin kursiyere hizmet veren KAYMEK faaliyetleri, çıkarılan dergiler, Kayseri´nin tanıtımına yönelik çalışmalar, ilçelere yapılan yatırımlar, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik projeler ve Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi gibi yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulundu.  
Meclis toplantısının sonunda Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e günün anısına halı hediye edildi.