Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN ÇELİK:TÜRKİYE´DE İLK MİLLET BAHÇESİ KAYSERİ´DE YAPILMIŞ

BAŞKAN ÇELİK:TÜRKİYE´DE İLK MİLLET BAHÇESİ KAYSERİ´DE YAPILMIŞ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçimdöneminde gündeme getirdiği ´Millet Bahçesi´nin ilkinin 1901 yılında Kayseri Kalesi´nin etrafına yapıldığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçimdöneminde gündeme getirdiği ´Millet Bahçesi´nin ilkinin 1901 yılında Kayseri Kalesi´nin etrafına yapıldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde meydanlarda ´Millet Bahçesi´ vaadinde bulundu. Bu konuda Kayseri´nin de aralarında bulunduğu bazı illerde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla planlamalar yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentte televizyonların ortak yayınında bu konuda dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çelik, Türkiye´deki ilk Millet Bahçesi´nin tarihi Kayseri Kalesi´nin etrafına yapıldığını söyledi. Çelik, "1901 yılında Türkiye´deki ilk millet bahçesi Kayseri´de kalenin etrafında yapılmış. Meydanda, kalenin ön tarafında. 1901 yılında adı da Millet Bahçesi. İçerisinde belediye binası var, altında belediye eczanesi var. Bunla ilgili bir 2 çizim, iz bulunmuş, Fransız mimar Gabriel´in fotoğraflarından. Arkadaşlarımızla konuyu da detaylı araştırıyoruz, netleştireceğiz. Yakında detaylı da açıklamayı da yaparız" diye konuştu.
Millet Bahçesi konusunda böyle bir bulgunun Kayseri´de ortaya çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çelik, "Kayseri birçok konuda hep önde gidiyor. Bu Millet Bahçesi konusunda da böyle bir bulgunun çıkmasından son derece şanslıyız. Develi taraflarından Fransız işgalin başladığı yıllarda Kayseri ahalisi belediye sarayının önünde toplanıyor. Yani Millet Bahçesi´nde toplanıyor. Millet Bahçesi belediye sarayının önünde ve orada toplanılıyor, işgale karşı ilk direnişi Kayseri başlatıyor. Bu Kayseri açısından geçmişindeki önemli bir damga" şeklinde konuştu.
´HULUSİ AKAR´IN MİLLİ SAVUNMA BAKANI OLMASI BİZİN İÇİN ŞANS´
Kayseri´de eski Hava İkmal Bakım Merkezi´nin olduğu alana yapılacağı ifade edilen millet bahçesi ile ilgili de konuşan Çelik, şunları söyledi:
"Hulusi Akar´ın Milli Savunma Bakanı olması bizin için şans. Millet Bahçesi ve Köşk Kışla´nın içinden geçen yolla ilgili protokol imzalama imkanını hemşehrimizle yapma imkanı bulacağız. 3 senedir takip ettiğimiz bir işti. İnşallah protokolü imzalayıp, uygulamaya geçeceğiz. İnşallah seçimden önce de temel atarız. Protokol aşamasına geldik, zaten planlama aşamasını Çevre Bakanlığı yani Özhaseki Bakanımız yapmıştı. Tasarım yarışması da açacağız. Fabrika ile bahçeyi ayıracağız, yeşil dokusunu da üretmeye başlayacağız" dedi.