Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın destekleriyle çeşitli mahallelerde kentsel dönüşümün temellerini atacaklarını söyledi.

Kayseri,Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın destekleriyle çeşitli mahallelerde kentsel dönüşümün temellerini atacaklarını söyledi.
Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümü sosyal dönüşümle birlikte gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "Dönüşümle bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretiyoruz ve sosyal dönüşümle şehrin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu kapsamda devam eden Ahievran, Ziyagökalp, Seyrani, Yunus Emre ve Uğurevler projelerimizle şehrin çehresi değişiyor. Ahievran Mahallesinde 500 bin metrekare alan üzerindeki eski köhne yapıları yıktık ve inşaatlara başladık. Tamamlandığında burası modern bir çehreye kavuşacak. Ziyagökalp Mahallesi´nde de gecekonduları yıktık, yeni modern binalar inşa ederek anahtar teslimi gerçekleştirdik ve yeni başladığımız yapıların da inşaatları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Yeni projelerle güzel işler yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Yeni hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerimizden Argıncık ve tüm mahalleleri, Boztepe, Sancaktepe, Oruç Reis ve Yeşil Mahalle´yi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle yürüteceğiz. Bu konudaki yaklaşımından dolayı Bakanımız Sayın Murat Kurum´a teşekkür ediyorum. Bize vermiş olduğu destek, Kayseri´miz açısından tarihi karardır. Mahallelerimiz için ise büyük bir fırsattır. Eğer ki bu değişim dönüşümü iyi bir şekilde değerlendirip, yapabilirsek; geleceğimizin teminatı yavrularımız çok daha güzel şartlarda büyüyecekler. Evlatlarımız her türlü sosyal donatılarıyla daha güzel bir mahallede yaşayabilecekler. İnşallah hep beraber bu durum, değişimi ve dönüşümü hızlandırmamız sayesinde olacaktır" şeklinde konuştu.