Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,KORAMAZ VADİSİ’DE

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ,KORAMAZ VADİSİ’DE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir ekibiyle 'Koramaz' çıkarması yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir ekibiyle 'Koramaz' çıkarması yaptı. Başkan Büyükkılıç ve beraberindekiler ,hem yürüyüş yaptı hem de UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınan Koramaz Vadisi’nde planlamalar yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’nde hem yürüyüş yaptı hem de inceleme de bulundu.   Koramaz Vadisi’nin tanıtımına büyük önem veren Başkan Büyükkılıç, yürüyüş esnasında vadide yaşayan bitki ve böcekleri de yakından inceleme fırsatı buldu. Korama Vadisi’nde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde Başkan Büyükkılıç ve beraberindekilere Kayseri gastronomisinin geçmişten gelen en önemli miraslarından biri olan Dorak Yoğurdu’nun da tadına baktılar. İçerisinde 14 kuşluk, 26 çeşme, 18 tatlı su kaynağı, 6 köprü, 6 değirmen, 9 cami, 100’den fazla sivil mimari yapı, 40’dan fazla kaya oyma kilise, 7 yerleşim yeri, 21 tane yeraltı şehri, 21 tane columbarium mezar, 6 adet tümülüs tepsit edilden Koramaz Vadisi, son dönemlerde bilim insanlarının da gözdesi oldu.