Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN ÜÇKAN: ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DAHA GÜZEL ANIT YAPTIRACAĞIZ

BAŞKAN ÜÇKAN: ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DAHA GÜZEL ANIT YAPTIRACAĞIZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, ailelerin talebi üzerine şehit olan 15 asker için daha güzel anıt yaptıracaklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan,  ailelerin talebi üzerine şehit olan 15 asker için daha güzel anıt yaptıracaklarını söyledi.
Dernek binasında değerlendirme toplantısı yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yılmaz Üçkan, dün komando caddesinde şehit ailelerinin de katıldığı 17 Aralık şehitleri anma etkinliğine katılanlara teşekkür etti. Farklı kentlerden gelen şehit ailelerini en iyi şekilde ağırladıklarını söyleyen Üçkan "Kayseri'de 3 yıl önce huzurumuza yönelik yapılan 15 askerimizi şehit verdik. 54'te kahraman gazimiz var. Bizler var olduğumu sürece şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Dün Kayseri'deki şehitlerimizle ilgili program yaptık. Şehit ve Gazi dediğimiz zaman vatan, bayrak ezan söz konusudur. Ailelerimiz anma etkinliklerindeki memnuniyeti bizlere mesajları ile ulaştırdılar. " dedi.
Kayseri protokolünün neden katılmadığı yönündeki soruya Üçkan "Davet noktasında herkese sosyal medya hesaplarımızdan anma etkiliği olacağını duyurduk. Orada olmaları gerekiyordu ama gelenler de belki vardır, ben tanımıyorum. Biz orada herhangi bir kimliğin ön plana çıkmasını ve herhangi bir sivil toplum kuruluşunun propaganda yapmasını istemiyorduk" şeklinde cevapladı.
3 yıl önce olayın yaşandığı yerde bulunan mevcut anıtın değiştirileceğini söyleyen Başkan Üçkan "Türkiye'nin her yerinde şehit ve gazilerimiz var. Anıt konusunda ilk defa Kayseri'de önemli bir çalışma yapıldı. Biz ilk gün itibariyle anıt yapılması gerektiğine inandığımız için girişimlerimizi yaptık. Ama hem anıtımızın hem de anıtımızın şu an ki mevcut durumunun bizler için biraz da farklı olması gerektiği kanaati oluştu. Ailelerin talebi üzerine yeni çok güzel bir anıt yapacağız. Kimse ve hiçbir siyasi bu anıttan kendine pay çıkarmaya kalkmasın" dedi.