Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BAYAN ÖZHASEKİ VE BAYAN KAMÇI UMUT EVLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAYAN ÖZHASEKİ VE BAYAN KAMÇI UMUT EVLERİNİ ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki ve Kayseri Valisi  Süleyman Kamçı´nın eşi Ayşe Kamçı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ve engellilerin topluma kazandırılması hedeflenen ?Umut Evleri? projesi kapsamında açı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki ve Kayseri Valisi  Süleyman Kamçı´nın eşi Ayşe Kamçı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ve engellilerin topluma kazandırılması hedeflenen ?Umut Evleri? projesi kapsamında açılan evleri ziyaret ettiler.
 
Ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki ve Vali Süleyman Kamçı´nın eşi Ayşe Kamçı´nın yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in eşi İkbal Çelik, Garnizon Komutanı Tuğ. Ercan Teke´nin eşi Sevil Teke ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer katıldı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri  İl Müdürü Nevzat Özer´den evlerde kalan engelli bireyler ve evler hakkında bilgi alan Bayan Özhaseki ve Bayan Kamçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli bireylerin müstakil evlerde veya apartman dairelerinde komşuları ile birlikte kalmalarının sağlandığını ve bakımlarının da sağlanacağını ifade ettiler.
 
Bayan Özhaseki ve Bayan Kamçı Umut Evlerinde kalan engelli bireylerle yakından ilgilendiler.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, sürekli bakım hizmetlerinin sunulduğu bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalmakta olan engelli bireylerin küçük gruplar halinde bir apartman dairesinde veya müstakil bir evde diğer komşuları ile birlikte yaşamalarını sürdürmesinin daha yararlı olacağı  öngörüsü ile durumları uygun olanların, kuruluşların ek ünitesi konumunda olan ?Umut Evi? olarak isimlendirilen evlerde, toplum yaşamına aktif katılımlarının sağlanarak, bakımlarının gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.