Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ´NE KAYSERİ´DEN 4 TIR YARDIM

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ´NE KAYSERİ´DEN 4 TIR YARDIM

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik geçen hafta başlatılan ve büyük bir destekle büyüyen ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? kampanyası kapsamında Türkiye

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik geçen hafta başlatılan ve büyük bir destekle büyüyen ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı? kampanyası kapsamında Türkiye genelinden toplanan yardımların ilk kısmı 20 tırlık konvoy halinde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez´in katıldığı törenle bölgeye gönderilmişti.

 

16.02.2016 Salı günü Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından başta Bayırbucak Türkmenleri, Suriyeli Mülteciler ve terör mağduru vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere 4 adet yardım tırının tanıtımı ve gönderilmesi programı 16.02.2016 Salı günü saat:16.00´da Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

 

4 adet yardım tırının uğurlanmasında konuşan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, ?Kayserimiz hayırseverliğini burada da gösterdi. Gerçekleştirmiş olduğumuz kampanyalar sonucunda hayırsever kardeşlerimizin yardımıyla şu an itibariyle 4 tır yardım kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. İnşallah bunun devamı gelecektir. İki hafta üst üste gerçekleştirmiş olduğumuz yardım kampanyasın sonucunda yaklaşık olarak 433.000 TL nakit olarak toplandı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi´ne gönderildi. Bu gönderilen paralar başta Bayırbucak Türkmenleri, Suriyeli Mülteciler ve terör mağduru kardeşlerimize aynı kampanyadan yardımlar ulaştırılacaktır. Ayrıca tırlardan birini tek başına dolduran ilçe müftülüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcımız Mahmut Taşyapan tarafından yapılan dua sonrası tırlar yola çıktı.

 

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Basın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, İl Müftü Yardımcılarımız Mahmut Taşyapan, Atıf Akşit, Galip Koçer, Tandoğan Topçu, Salih Sezik, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Sarıoğlan İlçe Müftüsü Necmettin Saydan, Bünyan İlçe Müftüsü Abdürrahim İnanç, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.