Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BELÇİKA´DA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

BELÇİKA´DA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Brüksel´de Türk gençleri ?Hepimiz Mehmetiz, PKK´ya yeteriz? sloganı ile sosyal medya üzerinden başlatılan bir çağrı ile Pazar günü Lüksemburg Meydanı´nda Türkiye´de ölen şehitleri anarken, PKK terörünü lanetlediler.

 

 

Brüksel´de Türk gençleri ?Hepimiz Mehmetiz, PKK´ya yeteriz? sloganı ile sosyal medya üzerinden başlatılan bir çağrı ile Pazar günü Lüksemburg Meydanı´nda Türkiye´de ölen şehitleri anarken, PKK terörünü  lanetlediler.

 

Yaklaşık 1000 kişilik grubun Avrupa Parlamentosu´nun bulunduğu Lüksemburg Meydanında protesto gösterisi olarak başlayan eylemi daha sonra Türk sokağı olarak bilinen Chaussée de Haecht´e kadar yürüyüşe dönüştü.  Eylem, Reine Meydanı´nda  İstiklal Marşı ve şehitler için Fatiha okunması ile olaysız şekilde son buldu.

 

TGB- Türkiye Gençlik Birliği Belçika Şubesi Başkanı Ufuk Demir´in Facebook üzerinden yaptığı çağrı ile başlayan şehitleri anma ve PKK terörünü lanetleme gösterisi ile ilgili olarak Binfikir´e konuşan Demir, ? bu gösteri TGB gösterisi değildir. Türkiye´de yaşadığımız bu acı süreçte siyasi ayrılıklara yer vermemek, hangi görüş, ırk ve dinden olursa olsun yaşanan terörü lanetlemek için herkesin katılacağı ortak bir eylem olarak planladık. Ülkemizde yaşanan acı olaylar karşısında birlik içinde sesimizi yükseltmek önemli? dedi.

 

Lüksemburg Meydanı´nda saat 14:00´te toplanmaya başlayan özellikle gençlerden oluşan grup arasında küçük bir grup AB komisyon binalarının bulunduğu Schuman Meydanı´na doğru giderek ara ara polise taş attılar. Grubun taşkınlığı büyümeden, gençlerden bir temsilci  ve eylemin resmi iznini alan TGB Belçika temsilcileri arasında polisle yapılan istişare sonucu göstericilerin Türk sokağı olan Chaussée de Haecht´e kadar yürümesine izin verildi.

 

Rue du Luxembourg, Avenue des Arts, Madou, Rue Meridien üzerinden Chaussée de Haecht´e kadar yürüyengöstericiler, Place de La Reine´de eyleme son verdiler. Eylemciler,  ? Hepimiz Mehmediz, PKK´ya yeteriz?, ? Her Türk asker doğar?, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez?, ? Katil Apo, katil PKK?,? Türk-Kürt kardeştir, bölenler kalleştir?, ?Kahrosun HDP?  gibi sloganlar atarken,  PKK eşit değildir Kürtler, PKK eşittir teröristler", ?Hepimiz Mehmetçiğiz, kahrolsun PKK, ?Mehmetiğin katili-ABD-PKK? yazılı pankarlar taşındığı gözlendi.