Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA ENGELLİLERE ÖZEL İŞARETLİ ANLATIM

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA ENGELLİLERE ÖZEL İŞARETLİ ANLATIM

Kayseri´de yüzde 40 ve üzeri engeli olan 27 bin 319 kişinin su tüketim bedellerinde yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verildi.

Kayseri?de yüzde 40 ve üzeri engeli olan 27 bin 319 kişinin su tüketim bedellerinde yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verildi. Bu yönde karar alınan Belediye Meclis toplantısına engelliler de katılınca mecliste işaret dili tercümanı da görev aldı. Tercüman gündem maddelerini ve konuşulanları işitme engelliler anlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) genel kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik öncülüğünde yapıldı. Yapılan genel kurul toplantısının ardından kentte yaşayan yüzde 40 ve üzeri engeli olan 27 bin 319 kişinin su tüketim bedellerinde 1 Kasım´dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verildi. Bu yönde alınacak karara destek vermek için farklı engel gruplarından vatandaşlar da Meclis toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda Meclis´i takip eden işitme engelli vatandaşlar için işitme dili tercümanı görevlendirdi. Aynı zamanda belediye personeli olan Filiz Şenen, engellilerle ilgili indirim talebinin gündeme geldiği sırada başkanlık divanı arkasındaki yerini aldı ve toplantı süresince konuşulanları tercüme etti. Engelliler toplantı sonrası alınan karara alkışlarla destek verdi.