Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BELEDİYE, VATANDAŞA İÇİN 10 GÜN TEMİZLİK YAPMADI

BELEDİYE, VATANDAŞA İÇİN 10 GÜN TEMİZLİK YAPMADI

Yozgat Belediyesi, çevre temizliğine dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla çöplerin ve oturma yerlerinde kuruyemiş atıklarının çöp kutuları yerine yerlere atıldığı Cumhuriyet Meydanı´nda 10 gün süreyle temizlik yapmadı.

Yozgat Belediyesi, çevre temizliğine dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla çöplerin ve oturma yerlerinde kuruyemiş atıklarının çöp kutuları yerine yerlere atıldığı Cumhuriyet Meydanı´nda 10 gün süreyle temizlik yapmadı. Yerlere atılan kuruyemiş kabukları ve sigara izmaritleri bugün temizlendi. Bazı vatandaşlar, çöplere aldırmadan yine alan çevresindeki basamaklara oturarak olanları anlamaya çalıştı.Belediye Başkanı Kazım Arslan, halkın yanlış olan temizlik anlayışından kurtulması gerektiğini belirtti, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz günden bu tarafa en fazla üzerinde durduğumuz konu, Yozgat´ın temizlik meselesi, çevre düzeni ve çevre temizliğidir. Bu temizlik olayına dikkat çekmek için zaman zaman bir takım uygulamalar yapıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde Yozgat´ta bir temizlik kampanyası başlattık. Bu da benzer bir uygulamadır temizlik olayına, bilincine dikkat çekmek için. Şimdi buradaki tabloyu gördünüz. Biz insanların dikkatini biraz daha çekebilmek için 10 gün önce Yozgat´ın merkezi, şehirin kalbi olan Cumhuriyet alanını temizlemeyelim, ne hale geldiğini görsünler istedik. Sizler de 10 günlük süre içerisinde bunu gördünüz. Buranın şu anki halini görüyorsunuz. Belediye her zaman görevini yapıyor ve yapacak. Bu konuda hiçbir şekilde eksikliğimiz yok. Ama insanlar, Yozgat´ta yaşayanlar görevini yapmıyor. Biz burada Yozgat´ta yaşayan herkesin bu olaya dikkatini çekmek istiyoruz ve bir ölçüde de dikkatlerini çektiğimizin kanaatindeyiz. Bana göre yaptığımız uygulama maksadına ulaşmıştır. İnsanlar Yozgat´ta ne yapmak istediğimizi biraz daha anlamışlardır. Ümit ediyorum ki insanlar yaşadıkları şehirlerine biraz daha sahip çıkarlar. Hiç kimsenin şöyle bir şey demeye hakkı yok. ?Biz yapacağız belediye temizleyecek, biz kirleteceğiz belediye temizleyecek´ hiç kimsenin böyle bir hakkı yok".