Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESİCİLER 4 BİN LİRAYA ÇOBAN BULAMIYOR

BESİCİLER 4 BİN LİRAYA ÇOBAN BULAMIYOR

Kayseri´de Erciyes Dağı eteklerinde yılın 4 ayı küçükbaş hayvanlarını mera arazilerine çıkartarak otlatan besiciler, 4 bin lira ücret vermelerine karşın çoban bulamadıklarını söyledi.

Kayseri?de Erciyes Dağı eteklerinde yılın 4 ayı küçükbaş hayvanlarını mera arazilerine çıkartarak otlatan besiciler, 4 bin lira ücret vermelerine karşın çoban bulamadıklarını söyledi.
Erciyes Dağı´nın 1700 metre yüksekliğindeki kesimlerine kurdukları çadırlarda yılın 4 ayı küçükbaş hayvan otlatmak için gelen besiciler, hayvanlarına bakacak çoban bulamadıklarını ifade etti.  13 yıllık besici Ahmet Çekiç, "İlkbaharla birlikte hayvanlarımızı otlatmak için küçükbaş hayvanlarımla Erciyes´e geldim. Eteklerinde kuzuların büyümesi ve koyunların beslenmesi için geldiğimiz Erciyes´te, hayvanlarımız günlük 8 saat temiz hava alıyor ve besleniyorlar. Ancak, yaşadığımız en büyük sorun, 4 bin lira aylık ücret  vermemize rağmen hayvanlarımıza bakacak çoban bulamıyor oluşumuz. Kimse çobanlık yapmak istemince iş bana kaldı. Ben de mecburen kendi koyunlarıma çobanlık ediyorum" dedi.