Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BEYOĞLU´NDA CANLI BOMBA SALDIRISI: 5 ÖLÜ, 19 YARALI VAR

BEYOĞLU´NDA CANLI BOMBA SALDIRISI: 5 ÖLÜ, 19 YARALI VAR

İstanbul´un en işlek noktalarından İstiklal Caddesi´nde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasfi Şahin´in verdiği bilgilere göre 5 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

İstanbul´un en işlek noktalarından İstiklal Caddesi´nde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasfi Şahin´in verdiği bilgilere göre 5 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

İSTANBUL VALİSİ: 4 ÖLÜ, 20 YARALI VAR

İstiklal´de Balo Sokak´ta meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu´nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 3´ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ancak bu açıklamanın hemen ardından ölü sayısının 1 kişinin daha öldüğü ve ölü sayısının 5´e yükseldiği öğrenildi.

İstiklal Caddesi´nde meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili basın yasağı geldi.

ÖLENLERDEN BİRİ CANLI BOMBA

Olay yerinden bağlanan CNN Türk muhabiri Hakan Tunç, ölen kişilerden birinin canlı bomba olduğunu söyledi.

CNN Türk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtiliyor.

 

SALDIRGAN ARANIYOR

Galatasaray Meydanı´ndan ve Taksim Meydanı´ndan caddeye girişler kapatıldı. Olay yerine sadece polis ekiplerinin girmesine izin veriliyor.

Saldırgan veya saldırganların burada olabileceği yönündeki ihbarın üzerine polis ara sokaklarda da çalışma başlattı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI´NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi´nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04´de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

ALMANYA UYARMIŞTI, VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul Valiliği, Alman Lisesi ve Almanya elçiliklerinin güvenlik gerekçesiyle bugün tatil edilmesi üzerine bir açıklama yayınlamıştı. Güvenlik birimleriyle irtibata geçilmeden yapılan açıklamaları sert ifadelerle eleştiren Valilik, "Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin ´teyide muhtaç duyumlarına´ dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz" açıklamasını yapmıştı.

NİŞANTAŞI´NDA 2. PATLAMA KORKUSU

İstanbul İstiklal Caddesi´nde meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü patlamadan kısa bir süre sonra ardından Nişantaşı´nda bir patlama sesi daha duyulduğu iddia edildi.

Ancak henüz net bir bilgiye ulaşılamadı.

 

 

DÜNYA BASINI BÖYLE DUYURDU

Uluslararası haber ajansları, İstanbul´un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi´ndeki patlamayı ´son dakika´ gelişmesi olarak duyurdu.

Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, "İstanbul´un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı. 

Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul´un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu. 


Fransız haber ajansı AFP ilk haberinde, "İstanbul´un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

AFP son gelişmeleri aktardığı ikinci haberinde ise "patlamanın canlı bomba saldırısı sonucu yaşandığını ve canlı bomba dahil iki kişinin hayatını kaybettiğini, altı kişinin yaralandığını"  yazdı.

 

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC patlamanın İstanbul´un önemli turistik bölgelerinden birinde yaşandığını duyurdu. BBC haberinde, geçen pazar günü Başkent Ankara´da gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını TAK´ın üstlendiğini vurguladı.