Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI ÖZLÜ İLE CEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ KAYSERİ´DE

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI ÖZLÜ İLE CEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ KAYSERİ´DE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Kayseri´ye geldi.

Bakanlarımız Sayın Özlü ve Sayın Özhaseki, programları kapsamında ilk olarak Kayseri Valiliği´ni ziyaret etti. Bakanlarımızı Kayseri Valiliği´ne gelişinde, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Valilik önünde karşıladı.

Bakan Sayın Özlü Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Vali Kamçı ve ilgililere teşekkür ederek, Kayseri´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Sayın Özlü, önceki yıllarda çok defa Kayseri´ye geldiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

?Bakanlar Kurulunda Sayın Bakanımızla beraber yan yana oturuyoruz. Sürekli Kayseri ve Düzce´yi konuşuyoruz. Bugün burada az önce kendileri izah ettiler. Hem Bilim Merkezinin tanıtılması hem de sanayicilerle birlikte bir toplantı yapılarak onların problemlerini dinlenmesi ve Bakanlığımızın görev alanına giren konularda istişare etmek üzere burada bulunuyoruz.?

Bakan Sayın Özhaseki´de Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, üç sene önce inşaatı başlayan ve bugün tamamlanan Kayseri Bilim Merkezinin, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın katıldığı törenle açılışını yaptıklarını ifade etti.

Böyle büyük ve Kayseri zenginlik katacak kompleksin daha iyi tanıtılması gerektiğini belirten Bakan Sayın Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

? Bu merkezin şehre tanıtılması lazım. Haliyle de Sayın Bakanımızın bu işlere merakını biliyoruz. Ara ara değerli Bakanlarımızı Kayseri´de ağılıyoruz. Kayseri´ye gelen Bakanlarımızın ilgi alanında olan işlerin muhasebesini yapmak, o konularda konuşmak, şehirle ilgili yapılacak bir iş varsa yerinde tespit etmek amacıyla bir program başlatmıştık. Daha önce değişik Bakanlarımız teşrif etmişlerdi, hepsi sağ olsunlar ilgilerini eksik etmediler. Bir taraftan gerek bilim merkezimizin açılışını yapacağız, bir taraftan da sanayicilerle toplanacağız, Bakanlığıyla ilgili ne varsa gözden geçireceğiz.?

Vali Süleyman Kamçı ise Bakanlarımızı Kayseri´de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, sanayi ve ticareti ile ünlü Kayseri hakkında Sayın Bakanlarımıza bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Bakanlarımız Sayın Özlü ve Sayın Özhaseki Valilik Şeref Defterini imzaladı