Tarih: 12.12.2014 19:07

BİLİM MERKEZİ MAYIS 2015`TE AÇILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılan Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi 2015 yılı Mayıs ayında açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye Bilim Merkezi`nde nelerin yer alacağı konusunda TÜBİTAK yetkilileri tarafından detaylı bir sunum yapıldı.

Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekarelik alana kurulacak olan Bilim Merkezi`nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TÜBİTAK`tan gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`ye Bilim Merkezi`nde yer alacak aktiviteler hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK Bilim Toplum Dairesi Başkanı Ahmet Uludağ, 2015 yılının Mayıs ayında açılacak olan Bilim Merkezi`nde 60 ayrı aktivite alanının olacağını söyledi. Bu aktivitelerle ilgili üretim çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uludağ, Bilim Merkezi`ne kurulacak olan Planetaryum ihalesinin de yapıldığını belirtti. Bilim Merkezi`nde yer alacak olan sabit aktivite alanlarının yanı sıra gezici sergilerin de olacağını dile getiren Uludağ, Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi`nde hangi sergilerin bulunabileceğine ilişkin teklifler sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de sunulan öneriler içerisinden tercihlerde bulundu. Mayıs ayından itibaren Kayserililer Bilim Merkezi`nde planetaryumun da aralarında bulunduğu 60 farklı etkinlik alanının yanı sıra, dünyayı etkileyen 101 icadın yer aldığı sergiyi ve dev bir dinozoru da görebilecek. Bilim Merkezi`nde ayrıca Hayal Dünyası adlı sergi ya da Mars ile Yüzleşme sergisi de yer alacak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —