Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

BİSİKLET İLE TÜRKİYE´Yİ GEZİYOR HEMDE 1000 ÇOCUĞU OKUTUYOR

BİSİKLET İLE TÜRKİYE´Yİ GEZİYOR HEMDE 1000 ÇOCUĞU OKUTUYOR

İSTANBUL´dan 29 Mart´ta bisikletiyle yola çıkan Meriç Şehit, şimdiye kadar 35 il, 224 ilçe ve 1877 köy gezip 19 bin 187 kilometre yol kat ederek Kayseri´nin Bünyan ilçesine ulaştı.

İSTANBUL´dan 29 Mart´ta bisikletiyle yola çıkan Meriç Şehit, şimdiye kadar 35 il, 224 ilçe ve 1877 köy gezip 19 bin 187 kilometre yol kat ederek Kayseri´nin Bünyan ilçesine ulaştı. Şehit, bisikletiyle hem Türkiye turu yaptığını, hem de sponsorlardan aldığı yardımlarla bin öğrencinin eğitimine katkıda bulunduğunu söyledi.
Bisikletin bir ulaşım aracı olabileceğini kanıtlamak amacıyla 6 ay kadar önce İstanbul´dan yola çıkan Meriç Şehit´i, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, makamında ağırladı. Başkan Gülcüoğlu, Meriç Şehit´i kutlarken, Bünyan´ın doğa sporları için uygun bir yapıya sahip olduğunu ve bisiklet sporlarının rahatlıkla yapılabileceğini söyledi. Gülcüoğlu, "Sayın Meriç Şehit´i ilçemizde görmekten mutlu olduk. İlçemiz, iklim şartları, doğal yapısıyla, dağcılık, doğa sporları, fotoğraf gezileri, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri gibi birçok aktivitenin yapılabilmesi için uygun şartları taşıyor. Doğa ve doğa sporlarına meraklı herkesi Bünyan´ı görmeye davet ediyorum. Genç sporcumuz Meriç Şehit´e çıktığı yolda başarılar diliyorum" dedi. 

Bisiklet sevdalısı Meriç Şehit de İstanbul´dan başlayan yolculuğunun önümüzdeki Haziran ayında yine İstanbul´da son bulacağını söyledi. Bisikletiyle sadece Türkiye´yi gezmekle kalmayan Meriç Şehit sponsorlar aracılığıyla engellilerin çocuklarının eğitimine de katkı sağlıyor. Şehit sponsorlar aracılığıyla kazandığı geliri, bu öğrencilerin eğitimi için burs olarak veriyor. Meriç Şehit, "Bisiklet benim için bir tutku. Bu tutkumun bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini ispatlamak amacıyla çıktığım yolda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu destekler sayesinde birçok çocuğumuzun da eğitimine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.