Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BOĞAZLIYAN ŞEKER ÇALIŞANLARI İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BOĞAZLIYAN ŞEKER ÇALIŞANLARI İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Boğazlıyan Şeker´de çalışanlarının katıldığı Kayseri Şeker İftar sofrasına çalışanlar ve aileleri büyük ilgi gösterdiler.


Boğazlıyan Şeker´de çalışanlarının katıldığı Kayseri Şeker İftar sofrasına çalışanlar ve aileleri büyük ilgi gösterdiler.
Şeker İftar sofrasına; Boğazlıyan Cumhuriyet Baş savcısı Olcay Özdemir, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Başkan Vekili  Avni  Hokkaömeroğlu Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden  Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü  Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve çalışanlar katıldılar.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer iftar sofrasına katılanların bu güzel mekanda böyle mutlu günde  iftar buluşmasına gösterdikleri ilgiden, gözlerinin  ışıltısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek  bu bir gönül işidir dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay şeker iftar sofrasında yapmış olduğu konuşmasında; Büyük Kayseri Şeker ailesi Ramazan iftarının 6. senesini idrak ediyoruz. Cenabı Allahtan nice ramazanlar temenni ediyorum. Bunun bizim açımızdan ağız tadında olmasının şekli yolu bellidir. Biz eğer işimizde başarılı olur ve işimizi iyi bir şekilde sürdürür, işimizi en iyi şekilde yaparsak gelecek adına ümitli olmamız daha fazla mümkündür.
 Biz hep beraber bu gayreti gösteriyoruz. Kayseri şeker artık büyük başarılara imza atar duruma geldi. Büyük başarıları sektörümüze ve finansal değerlere göre değerlendirebiliyoruz. Elimizdeki imkanları nasıl kullandık, o sonuçlara göre değerlendiriyoruz. Kayseri şeker 5,5 yıl önce borç batağında iken bugün en itibarlı şirketlerden birisi haline geldi. Bu bütün Kayseri Şeker ailesi için bir gurur vesilesidir. Borcumuz bitti ve Kayseri Şeker faiz yükünden kurtuldu. Şimdi yatırımlar yapar hale geldi. Onun yanında şirket çiftçisine de çok büyük katkılar sağlıyor. Geçen sene pancar bedellerini en yüksek rakamdan ve en erken ödeyen şirket yine bizim şirketimizdi.
Bu senede çiftçimizi kimseye muhtaç etmemek için 16-17 mayıs tarihlerinde faizden kurtarma adı altında çiftçimize avans ödemesi yaparak Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdik. Çiftçilerimize ton da 10 TL avans ödedik. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Tabiiki şirketin gücünden oluyor. Şirketimiz hem çiftçisine hem de çalışanına hakkını alın teri kurumadan ödeme anlayışında bulunuyor. Bu sayede her geçen gün Büyük Kayseri Şeker ailesine ilgi artıyor ve Kayseri Şeker ailesi gelişiyor. Bu gelişmeler Kayseri Şeker´i beğenilen, örnek alınan ve izlediği yol takip edilen kurum haline getirdi dedi