Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BOSNA HEYETİNE KAYSERİ´DE ?SELÇUKLU HATUNLARI´ DEFİLESİ

BOSNA HEYETİNE KAYSERİ´DE ?SELÇUKLU HATUNLARI´ DEFİLESİ

Bosna Hersek´in Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ve beraberindeki heyet Kayseri´yi ziyaret programı kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ´Gayseri´nin Selçuklu Hatunları´ temalı Selçuklu dönemini yansıtan elbise defilesini izledi.

Bosna Hersek´in Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ve beraberindeki heyet Kayseri´yi ziyaret programı kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ´Gayseri´nin Selçuklu Hatunları´ temalı Selçuklu dönemini yansıtan elbise defilesini izledi.
Türkiye´ye davetli olarak gelen önce Kapadokya bölgesini gezen ve bugün de Kayseri´ye gelen ye Bosna Hersek´in  Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ve beraberindeki heyet için, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından  Selçuklu dönemi  kadınlarının giydiği kıyafetler den oluşan bir defile düzenlendi. Yarım saat süren defilede ´Gayseri´nin Selçuklu Hatunları´ adı altında  yaklaşık 2 yılda hazırlanan Selçuklu döneminde Kayseri´de yaşayan üst düzey kadınların 13 adet elbisesi  tek tek sergilendi ve podyumda tanıtıldı. Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan defilede Sultan Alaattin Keykubat´ın eşi Hunat adıyla bilinen Mahperi Hatun, Selçuklu Sultanı Alaattin Keykubat´ın kızkardeşi Sultan Gevher Nesibe Sultan, Anadolu erenlerinden Yeh Kirmani´nin kızı, Anadolu´da  Bacıyanı Rum ( Anadolu Bacıları) teşkilatının ilk lideri Fatma Bacı başta olmak üzere o dönemde tercih edilen birçok giysi defile ile sergilendi. Defile sonunda Olgunlaşma Enstitüsü eğitmenleri tarafından hazırlanmış Türk bayrağı motifli elbise sergilendiğinde Bosna-Hersekli heyet ayakta alkışladı.