Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BOYDAK AİLESİNE FETÖ OPERASYONU

BOYDAK AİLESİNE FETÖ OPERASYONU

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans desteği sağladığı gerekçesiyle holding ve bağlı şirteklerine TMSF tarafından el konulan Boydak ailesinden 5 kişi gözaltına alındı.

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans desteği sağladığı gerekçesiyle holding ve bağlı şirteklerine TMSF tarafından el konulan Boydak ailesinden 5 kişi gözaltına alındı. Aynı aileden 4 kişinin de arandığı belirtildi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından mallarına el konulan Boydak ailesinden 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kayseri, İstanbul ve Ankara´da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Mehmet Emin, Ayşe, Sema, İbrahim ve Merve Boydak yakalanarak gözaltına alındı. Yusuf, Şükran, Burak ve Can Furkan Boydak´ın yakalama için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulanmak üzere soruşturmanın sürdüğü Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü. Şüphelilerin 17/25 Aralık sürecinin ardından örgüt lideri Fethullah Gülen´in çağrısı üzerine mali bünyesi bozulan Asya Katılım Bankası´na para yatırdığı öne sürüldü.

Aynı soruşturma kapsamında Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak, Boydak Holding eski CEO´su Memduh Boydak ve eski Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak halen tutuklu olarak yargılanıyor.