Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BOYDAK HOLDİNG´TE YÖNETİMİN KURULU ÜYE SAYISI 4´E ÇIKTI

BOYDAK HOLDİNG´TE YÖNETİMİN KURULU ÜYE SAYISI 4´E ÇIKTI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding´de yönetim kurulu üye değişimi sürüyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding´de yönetim kurulu üye değişimi sürüyor. Görev değişimleriyle gündeme gelen holdingde, daha önce 6 olan yönetim kurulu üyesi sayısı, önce Şubat ayında 3´e düşürüldü, şimdi ise 4´e çıkarıldı.
Kayseri´de kurulu çeşitli markaların içinde bulunduğu Boydak Holding´e, FETÖ soruşturması kapsamında, 2016 yılının Ağustos ayında 5 kişilik kayyum heyeti atandı. Holding, daha sonra Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararıyla TMSF´ye devredildi. Fon tarafından yönetilen holdingin yönetim kurulundaki değişim de sürüyor. Geçen yılın Aralık ayı sonunda, holdingde yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirilen Doğuş Bektaş, bu görevden alınarak, yönetim kurulu üyesi yapıldı. Bektaş´tan boşalan yönetim kurulu başkanlığı görevine ise İsmail Güler getirildi. TMSF´de daire başkanlığı görevinde bulunan Güler, kapatılan Bank Asya´da, önce yönetim kurulu üyesi daha sonrada yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştı. FETÖ´ye finans desteği sağladığı iddiasıyla kayyum atanan kuruluşlardan Uğur Şirketler Grubu´na da CEO olarak görevlendirilen Alpaslan Baki Ertekin, geçtiğimiz Aralık ayında Boydak Holding´e CEO olarak atandı.
HOLDİNG YÖNETİMİNDE ÜYE SAYISI YİNE DEĞİŞTİ
Yaşanan gelişmenin ardından holdingde daha önce 6 olan yönetim kurulu üyesi sayısı, Şubat ayında 3´e düşürüldü. Şimdi ise üye sayısı  4´e çıkarıldı. Holdingin resmi internet sitesinde; Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güler, Yönetim Kurulu Üyesi-CEO Alpaslan Baki Ertekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Emin Sarıoğlu´nun ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak Enis Güçlü Şirin görevlendirilmesi dikkat çekti. Şirin´in, TMSF´de daha önce denetçi olarak görev yaptığı ifade edildi.