Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BOZDAĞ: ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL, SİZİN AHLAKINIZA AYKIRI

BOZDAĞ: ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL, SİZİN AHLAKINIZA AYKIRI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı´na hakaretin suç olmaktan çıkarılmasıyla ilgili tartışmalarla ilgili konuştu. Bozdağ, "Bu madde (TCK 299) beyler Anayasa´ya aykırı değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı´na hakaretin suç olmaktan çıkarılmasıyla ilgili tartışmalarla ilgili konuştu. Bozdağ, "Bu madde (TCK 299) beyler Anayasa´ya aykırı değil. Ama sizin ahlakınıza aykırı. Sizin sahip olduğunuz değerlere aykırı olabilir. Küfretmeyi sizin ahlakınız sizin değerleriniz kabul edebilir. Ama bu toplum bunu kabul etmez. Anayasa Mahkememiz ne karar verecek hep beraber onu göreceğiz" dedi.

Ak Parti Yozgat İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partililerine hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret, terörle mücadele ve paralel yapı konularına değindi. Bakan Bozdağ, Avrupa Konseyi´nin ilk defa Türkiye´de ki TCK 299´uncu maddesini incelemek üzere Venedik Komisyonu´na gönderdiğini belirterek şunları söyledi:

"Avrupa Konseyi´ne 47 tane ülke üye bugün. Bu 47 üye ülkenin neredeyse tamamında cumhurbaşkanına devlet başkanına hakaret suçtur. Peki Avrupa konseyi bu güne kadar bu ülkelerin herhangi biriyle ilgili böyle bir görevlendirme yaptı mı, yapmadı. Ama Türkiye´ye gelince yaptılar. El birliği ile Türkiye´de Cumhurbaşkanımıza karşı içerden ki, bazı çevreler içerden ve dışarıdan el ele bir kampanya yürütüyorlar. Ben Yozgat´tan diyorum ki, ne yapsanız boş. Ne ederseniz edin bu milletin cumhurbaşkanımıza olan muhabbetini yok edemeyeceksiniz. Birden bire 2 hakim çıkıyor, ayrı ayrı yerlerde bu maddenin Anayasaya aykırı olduğu kanaatine varıyorlar, Anayasa Mahkemesine müracaat ediyorlar. Birden bire bazı siyasetçiler çıkıyor, ilham geldi zannedersiniz. Bu maddenin Anayasaya aykırı olduğunu söylüyorlar. Birdenbire kerli ferli hukukçular çıkıyor, bu maddenin Anayasaya aykırı olduğunu söylüyorlar. Bu madde beyler Anayasa´ya aykırı değil. Ama sizin ahlakınıza aykırı. Sizin sahip olduğunuz değerlere aykırı olabilir. Küfretmeyi sizin ahlakınız sizin değerleriniz kabul edebilir. Ama bu toplum bunu kabul etmez. Anayasa Mahkememiz ne karar verecek hep beraber onu göreceğiz. Ama milletin bu noktada kararı çoktan nettir."

Türkiye bir huzur adası, bir barış adası olarak istikrarla ve iyi bir iktidarla yoluna yürümeye devam etmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini ileri süren Bozdağ, "Türkiye etrafında olup bitenlere kayıtsız kalsın diye beklenti içerisinde olanlar varsa boşuna bekliyorlar. Türkiye etrafında olup bitenlere kayıtsız olmayacaktır. Biz Suriye´de olup bitenlerin, Yozgat´ın Ankara´nın güvenliği ile doğrudan ilgisi olduğunu biliyoruz. Biz Irak´ta olup bitenlerin Ankara´nın güvenliği ile ilgili olduğunu biliyoruz. Orada olup bitenler ve etrafımızda olup bitenler Türkiye´nin ulusal güvenliğini doğrudan ve yakından ilgilendiriyor" dedi.

Bekir Bozdağ, terörle mücadele konusundaki konuşmasında da, "Ben buradan muhalefete soruyorum. Güvenlik güçlerimizin, ülkemizin bazı yerlerinde sürdüğü operasyonlar sivil insanlara mı karşı yapılıyor, yoksa eli kanlı terör örgütüne karşı mı yapılıyor" dedi. Bugün terörle mücadelesini hukuka azami hassasiyetle yapan tek ülkenin Türkiye´de olduğunu belirten Bozdağ, "Fransa´da bir saldırı oldu. Fransa hükümeti Avrupa konseyi Genel Sekreterliğine yazı yazdı. Ben terörle mücadele ediyorum. İnsan Hakları Sözleşmesini askıya alıyorum. Buradan Avrupa´ya da söylüyorum. Fransa´da olan terör olayı bir tane iki tane terör olayı. Her gün Fransa´da ki gibi terör olayları olan Türkiye´nin terörle mücadelesine, Fransa´nın terörle mücadelesine verdiğiniz gibi destek veriyor musunuz" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ, konuşmasını yargı bağımsızlığı konusuna değinerek, "Yargı bağımsızlığı sadece hakimlerin, savcıların yasalara uyması değil, aynı zamanda yasalara uyarken, başka bağlılıklarını da karar verirken reddetmesi anlamına gelir. Yargının bağımsızlığını korumak hukuk devletini korumak bizim vazifemizdir. Bu ülkenin adalet politikalarının doğru bir şekilde yürümesi için yasal ve diğer altyapıları oluşturmak bizim vazifemizdir. Gerekli tedbirleri almak uygulamak bizim vazifemizdir" dedi.