Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BREZİLYA VATANDAŞI NUNES DO NASCIMENTO MÜSLÜMAN OLARAK ?DİLARA? ADINI ALDI

BREZİLYA VATANDAŞI NUNES DO NASCIMENTO MÜSLÜMAN OLARAK ?DİLARA? ADINI ALDI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa´da yaşayan ?NUNES DO NASCIMENTO? kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Fransa´da yaşayan ?NUNES DO NASCIMENTO?  kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
 
İl Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden ?NUNES DO NASCIMENTO? , kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten ?NUNES DO NASCIMENTO?, ismini de ?DİLARA? olarak değiştirdi. Dilara´nın ihtida merasimine Eşi Süleyman Tamer, Kayınvalidesi Şemsi Tamer, İl Müftü yardımcıları Mahmut Taşyapan ve Atıf Akşit iştirak ettiler.
 
Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Dilara´nın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.
 
İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Dilara´ya ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim, Kur´an-ı Kerim Meali, Aile İlmihali ve İslam İlmihali hediye etti.

İhtida töreni esnasında Portekizce´den tercüme işini, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası öğrencilerinden olan Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde okuyan Gine Bissau´lu Seyyidina Ömer yaptı.