Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BÜNYAN DA DOMATES FESTİVALİ

BÜNYAN DA DOMATES FESTİVALİ

Bünyan  Büyük Tuzhisar Mahallesi´nde 3. Geleneksel Dayanışma, Kaynaşma ve Domates Festivali yapıldı.

Bünyan  Büyük Tuzhisar Mahallesi´nde 3. Geleneksel Dayanışma, Kaynaşma ve Domates Festivali yapıldı.
Mahalle meydanında gerçekleştirilen festivale Bünyan İlçe Kaymakamı Muhammet Ömer Şahin, Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Mahalle Muhtarı Dursun Mehmet Köse festivalde yaptığı konuşmada, ?Geleneksel hale getirdiğimiz festivalin ikincisini yapıyoruz. Katılımlarından dolayı da herkese teşekkür ediyorum. Domateslerin yetiştirildiği bölgemizde Tuz gölüne yakın olması ve poyraz rüzgarını alıyor olmasından dolayı lezzeti çok farklıdır, domates tüketilirken herhangi miktarda tuz atmaya gerek yok" dedi.
Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ise, Kayseri´nin en ünlü domatesinin mahallelerinde yetiştiğini ifade ederek, her yıl daha da ününün artarak hak ettiği yere gelmesini umduklarını sözlerine ekledi. Başkan Gülcüoğlu, "Mahallemizde birçok sorunu aşarak farklı hizmetleri sizlerle buluşturduk. Bunlardan en önemlisi Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerimizin su sorunuydu. Yapılan SUKAP projesi ile artık bu sorun geride kaldı. Bünyanlı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum sizlerin su sorunun çözülmesi için ilçemizin altını üstüne getirdik onlarda sabretti, dua etti Allah razı olsun. Sizlerin doğalgaz talebi var bununla ilgili tüm eski beldelimizi kapsayan bir çalışma yaptık konun üzerindeyiz takipçisiyiz? diye konuştu.
Festivalde en iyi domatesleri, tadına bakarak ilçe Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, ilçe tarım müdürlüğü ,ve diğer yetkililerden oluşan komite belirledi. Dereceye giren bir kişiye altın, iki kişiye ise para ödülü verildi.