Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BÜNYAN´DA ATLI OKÇULUK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

BÜNYAN´DA ATLI OKÇULUK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

´ Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyan´da düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları başladı.

 

´

Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyan´da düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları başladı. Oldukça yoğun bir ilgi olan etkinlikler herke tarafından beğeni ile izlendi.

 

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, atın Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ve böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını, organizasyonun Bünyan2da geleneksel hale getirmemesi için çalışacaklarını söyledi.


Geleneksel spor dallarını, geçmiş ile geleceğin buluşturulması adına önemsediklerini ifade eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu,?İnşallah bundan sonra yapılacak bütün yarışmalara talibiz. Bu organizasyonu ilçemizde geleneksel hale getirmek için çalışacağız. Çünkü Bünyan´da bir vizyon değişimini sağlamaya çalışıyoruz. Geleceği kucaklayan bir Bünyan oluşturma gayretindeyiz. Alt ve üst yapısı imar ve şehirleşme alanında dev adımlar atıp yeni projeleri hayata geçirirken, İnşallah, sosyo-kültürel faaliyetlerden de ödün vermeyeceğiz." dedi.

 

 

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi ülcüoğlu yarışmalar hakkında da bilgi vererek;? Çeşitli illerden 49 atlı okçun ve Yurt dışındna akrobasi ekipleri buradalar. Şampiyonada finaller, "Kabak ve Memlük" stilinde gerçekleştirilecek."Gençler ve yetişkinler" kategorilerinde yarışan sporcular, kabak stilinde 100 metrelik parkurda, 8 metrelik bir direğin tepesindeki 60 santimetre çapındaki bir hedefi vurmaya çalışacak. Memlük stilinde ise yine 100 metrelik parkurdaki çoklu hedefleri vurarak puan toplayacaklar. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.

 

Şampiyona etkinlikleri çerçevesinde, bu akşam "Biz Hep Buradayız Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu ile İrfan Gürdal konseri düzenlenecek. 31 Temmuz Pazar günü ise atlı cirit, Manas Destanı gösterisi, atlı akrobasi, gökbörü oyunu, atlı savaş sanatları gösterisi gibi etkinlikler ile ödül töreni gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler için Kırgızistan´dan da 15 kişilik özel ekip geldi.

 

Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası 3. Gününde düzenlenen görsel şovlar ve ödül töreni ile son buldu. Bünyan´da düzenlenen Türkiye Atlı Okçuluk Şampiyonası finaline Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, federasyon yetkilileri, sporcu yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı

 

 

Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyan´da düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan´ında katıldığı gösteri ve ödül töreni programıyla tamamlandı