Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BÜNYAN,SEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ

BÜNYAN,SEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ

Kayseri´ye dün akşam saatlerinde askeri uçakla getirilen ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne konulan şehidin naaşı, bugün öğleye doğru alınarak, cenaze aracına konuldu ve Bünyan´a getirildi

Kayseri´ye dün akşam saatlerinde askeri uçakla getirilen ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne konulan şehidin naaşı, bugün öğleye doğru alınarak, cenaze aracına konuldu ve Bünyan´a getirildi. Şehidin kendisi gibi polis memuru olan kardeşi Mustafa Ersoy cenaze aracının şoför mahallinde oturdu. Araç, ilçe girişinde bulunan şehidin baba evinin önünde durdu. Burada şehit için ailesinden helallik alındı. Babası Paşa, annesi Ayşe, kardeşi Mustafa, eşi Esra Ersoy ve diğer yakınları, cenaze aracındaki şehit Muzaffer Can Ersoy ile vedalaştı. Henüz 6 aylık olan kızı Zeynep de bir yakınının kucağında babasına veda etti. Etrafındaki olanlardan habersiz minik Zeynep´in başına güneş geçmemesi için Türk bayrağı sarıldı.
Şehit polis Muzaffer Can Ersoy´un Türk bayrağına sarılı tabutu, konvoy eşliğinde Bünyan Pazar yerine getirildi. Burada öğle namazının ardından şehit için cenaze namazı kılındı. Namaza şehidin ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri milletvekilleri Kemal Tekden ve Ahmet Doğan, MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve binlerce kişi katıldı. Şehidin cenazesi, Bünyan mezarlığında toprağa verildi.
ÜLKÜCÜLERDEN GÖSTERİ 
Cenaze namazının kılınmasının ardından büyük boy Türk bayrağı açarak ´Kahrolsun PKK´, ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´, ´Şehidim hakkını helal et bize´ sloganları atan ülkücü grup ´Bünyan sana dar gelir, 400 vekil az gelir´ sloganı da attı.
Bu arada, şehidin annesi Ayşe Ersoy´un ayakta durmakta zorlandığı ve sağlık ekiplerinin sık sık müdahale ettikleri görüldü.
KARDEŞİYLE HELALLEŞMİŞ
Bu arada, şehit özel harekatçı Muzaffer Can Ersoy´un Yozgat´ta polis olan kardeşi Mustafa Ersoy, ağabeyinin şehit olduğu günün sabahında telefonla konuştuklarını, ağabeyinin kendisini sabah namazına kaldırmak için aradığını ve ardından ´Göreve çıkıyoruz. Hakkını helal et´ dediğini söyledi.
SOSYAL MEDYADA ANLAMLI MESAJ 
Öte yandan sosyal medyada, şehit polis memuru Muzaffer Can Ersoy için, ´Tanınmış kişi´ başlığıyla sayfa açıldı. Sayfaya bine yakın kullanıcı tarafından mesajlar yazıldı. Mesajlardan birinde, ´Etme kardeşim hakkını helal, şimdi cennettesin sen. 77 milyon suçlu, ben de dahil. Bize hakkını helal etme. Hepsi kaç tane bunların. Bir fiskemiz yeter de eeeeee. Çanakkale şehitlerinin bile kemikleri sızlıyordur eminim. Rabbim ailene sabır versin kardeşim´ ifadesi dikkat çekti.