Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BÜSAM 1 YAŞINDA

BÜSAM 1 YAŞINDA

Kayseri Buyuksehir  Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM)  insana ve geleceğe yatırımın en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

Kayseri Buyuksehir  Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM)  insana ve geleceğe yatırımın en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

Kayseri ile ilgili her türlü verinin toplanması ve verilerin analiz edilerek raporlar hazırlanmasını sağlamak ve Kayseri´yi ilgilendiren her konuda saha araştırmaları yapmak için kurulan BÜSAM, 1 yıl içinde önemli çalışmalara imza attı.  Şehir Akademi, Film Akademi, Yayınlar, Şehir Araştırmaları Birimi, Şehir Kitaplığı Birimi, Sözlü Tarih Birimi gibi alt birimler oluşturarak yoğun bir çalışma programı başlatan BÜSAM, Şehir Akademi ile Kayseri´nin fikir ve düşünce hayatına katkılarda bulundu. Varlık, bilgi, değer, zaman ve mekan seminerleriyle ülkemizin önemli fikir adamlarını Kayseri´ye getiren BÜSAM, bu isimleri Şehir Akademi öğrencileriyle buluşturdu. Şehir Akademi´nin faaliyetleri devam ederken BÜSAM bünyesinde film akademi de kuruldu. film akademi bünyesinde oluşturulan belgesel atölyesi ve kısa film atölyesi uzun bir eğitim sürecin ardından yetiştirdiği öğrencilerle yapım aşamasına geçerek ?Selçuklu Medeniyetinde Taş İşçiliği Ve Süslemeler?, ?Nimet?, ?Türbeler? gibi belgeseller ile kısa filmlerin çekimine başlandı. Film Akademi bünyesinde ayrıca oyunculuk atölyesi de oluşturuldu. BÜSAM, kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içinde iki önemli dergiyi de Kayseri´nin kültür hayatına kazandırdı. Aylık çıkan Şehir Kültür Sanat dergisi ile üç ayda bir çıkan Düşünen Şehir dergisi kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılaştı ve takdir gördü.