Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DESTİCİ OHALSIZ SEÇİM İSTEDİ

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DESTİCİ OHALSIZ SEÇİM İSTEDİ

BBP Genel  Başkanı Destici,  Sivas´taki programının ardından  Kayseri´ye gelerek  Alperen Ocakları  Kayseri Şubesi´nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Buyuk Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı  Mustafa Destici, 16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği referandumunun OHAL döneminde yapılmasının, değişikliği tartışılır hale getireceğini belirterek, "Başbakanın OHAL ile ilgili bugünkü açıklamalarını izledim. Ben, buradan OHAL´in Nisan başında kaldırılmasını teklif ediyorum" dedi.

BBP Genel  Başkanı Destici,  Sivas´taki programının ardından  Kayseri´ye gelerek  Alperen Ocakları  Kayseri Şubesi´nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Destici, 16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda ´Evet´ ya da ´Hayır´ oyu kullanacak olan herkesin kararına saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde sadece bu referandum yapılmayacak, bundan önce yapıldı, bundan sonra da yapılacaktır. Önemli olan, çıkacak karara herkesin saygı duyması gerekir. Referandum, yapılır biter. Ondan sonra yine biz birlikte, huzur içinde yaşamalıyız" diye konuştu.

Parti olarak anayasa değişikliği teklifini, partililerle en ince ayrıntısına kadar görüşüp, tartışıp, değerlendirdiklerini belirten Destici, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliği ne getiriyor, ne götürüyor? Değişikliğe evet ama neden evet? Hayırsa neden hayır, bütün bunları  Türkiye´yi dolaşarak partililerimizin görüşlerini alıyoruz. Sadece evet diyenlerle değil, hayır diyeinlerle de görüşüyoruz. Ülkemiz için en iyisi, en doğrusu ne ise ona karar vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayacağız ve çok yakında kamuoyuna kararımızı açıklayacağız. Çünkü partililerimiz ve kararsızların büyük bir bölümü bizim kararımızı bekliyor."


Destici, Başbakan  Binali Yıldırım´ın OHAL ile ilgili açıklamalarını takip ettiğini belirterek, "Ben, OHAL ile ilgili düşüncelerimi açıkladım.  Türkiye´nin OHAL´e ihtiyacı olmadığını söyledim, OHAL´in kaldırılması gerektiğini bir kere daha söylüyorum. Özellikle bu referandum sürecini biz OHAL ile geçirirsek, olası bir evetin yüksek çıktığı sonuçta bu tartışmalı hale gelecektir. İçeride ve dışarıda yapılan bu değişiklikle oluşan anayasanın, OHAL Anayasası olduğu iddia edilecektir ve meşruiyeti tartışmaya açılacaktır" ifadelerini kullandı.

"ALMANYA VE HOLLANDA´NIN TUTUMU, ÇİFTE STANDARTTIR"

Bakanların,  Almanya ve  Hollanda´da yapacakları referandum çalışmalarına izin verilmemesini de değerlendiren Destici, "Türk bakanların, yurtdışında yapacakları referandum çalışmalarına izin vermeyen  Almanya ve  Hollanda´nın tutumlarını kınıyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bakanlarına izin vermeyen  Almanya ve  Hollanda, bölücü terör örgütü mensuplarının toplantılarına kucak açıyor, hatta hhükümet yetkilileri, o toplantılara giderek, konuşma yaparak destek veriyorlar. Bu yapılan, çifte standarttır" diye konuştu.

Destici, terörle mücadele konusunda hükümetin uyguladığı programı desteklediklerini de kaydederek, "Biz, çözüm sürecine de karşı olduğumuzu, terörle ve teröristle etkili mücadele edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Şimdi hükümet, eski uygulamadan vazgeçti ve etkili bir mücadeleye girişti. Bu noktada terörle mücadeleyi destekliyoruz" dedi.