Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK ALTERNATIF YOLLARI İNCELEDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK ALTERNATIF YOLLARI İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas´ta üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlayacak olan yeni bir yol daha açmaya hazırlanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas´ta üniversite öğrencilerine büyük kolaylık sağlayacak olan yeni bir yol daha açmaya hazırlanıyor. Başkan Çelik, ay içinde asfaltı da tamamlanacak olan yolda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üniversiteyi Halef Hoca Caddesi´ne bağlayan yeni yoldaki çalışmaları Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte takip etti. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Talas Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde üniversiteden Halef Hoca´ya çıkan yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti. Bu yolla birlikte güvenli ulaşımın sağlanacağını dile getiren Palancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yapılan yolun Kayseri´deki yönetim dinamikleri arasındaki uyumun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Yolun, pek çok nedenle elzem olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, ?Yolu henüz açmadığımız halde yaya ve bisikletli halde öğrenciler kullanıyor. Bu yol öğrenciler için öğrenim gördükleri yerden yaşadıkları yere giden önemli bir aks. Bu yolda hem araç trafiği, hem yaya trafiği, hem de bisikletliler var. Dolayısıyla bu yolu üç hareketli unsuru göz önüne alarak planladık. 2+2 şeritli araç trafiği, yanlarda çok geniş yeşil dokulu muazzam bir yaya aksı, hemen yanında da bisiklet yolları ile batı standartlarının üstünde bir yol olacak. Bu yolun bir avantajı da Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Talas Belediyesi ile imzaladığımız protokolle yapacağımız 7/24 kütüphanenin de ulaşımı sağlayacak olması. Kütüphane ve üniversiteyi buluşturacak bir yol olacak. Kütüphaneye başlamadan yolunu da hazır etmiş oluyoruz. Bundan sonra da şehirdeki planlı gelişme kültürüne uygun yollara devam edeceğiz? dedi. Başkan Mustafa Çelik, kar yağmadan bu ay içinde asfaltlayarak yolu açacaklarını, diğer çalışmaları daha sonra yapacaklarını kaydetti.

FOTOLU