Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 14´üncüsü düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, kortej ve açılış programı ile başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 14´üncüsü düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, kortej ve açılış programı ile başladı.

Uluslararası tiyatro festivali için Kayseri´ye gelen gruplar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, festivale katılan gruplarla ilgili Başkan Büyükkılıç´a bilgi verdi. Özgöncü, festivale, Kayseri´den 19 lise ile birlikte Ankara, İzmir, Giresun, Ordu , Konya ve Manisa´dan liseler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Gürcistan´dan okulların katıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm grupları Kayseri´de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, önümüzdeki yıllarda katılımcı ülke sayısını artırarak festivalin uluslararası boyutunu daha da perçinleyeceklerini kaydetti. Konuşmasında Kayseri´nin festivaller şehri olacağını ve bu festivalleri uluslararası boyuta taşıyacaklarını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, liselerarası tiyatro festivaline de daha fazla ülkenin katılımını sağlayacaklarını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç, ayrıca tiyatroda hem yazma hem oynama konusunda profesyonel topluluklar çıkarmak zorunda olduklarını vurguladı.
Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali 5 Mayıs´a kadar devam edecek.