Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİR DEN İLÇELERDEKİ SOSYAL HAYATA HİZMET

BÜYÜKŞEHİR DEN İLÇELERDEKİ SOSYAL HAYATA HİZMET

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi´nin altısı hizmete açıldı, altısı da önümüzdeki günlerde açılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi´nin altısı hizmete açıldı, altısı da önümüzdeki günlerde açılacak. Açılışı yapılan kadın ve gençlik merkezlerinde yaz dönemi olmasına rağmen çeşitli kurslar başlatıldı. Kurslar ile kadın ve gençlik merkezlerindeki diğer birimlere büyük ilgi gösteriliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan kadın ve gençlik merkezlerinden Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Hacılar, Sarız ve Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Felahiye, Özvatan, Bünyan, Tomarza ve Sarıoğlan ilçeleriyle Palas beldesinde yapılan kadın ve gençlik merkezi de önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Açılışı yapılan kadın ve gençlik merkezlerinin büyük ilgi görmesiyle ilçelerdeki sosyal hayat canlandı. Kadınlar ve gençler yoğun bir şekilde bu merkezlerden yararlanmaya başladı. Başta yüzme havuzları ve fitness salonları olmak üzere kadın ve gençlik merkezlerindeki tüm birimler büyük taleple karşılaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılışlarda yaptığı konuşmalarda Kadın ve Gençlik Merkezlerinin ilçeler için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtmiş ve bu merkezlerin ilçelerin sadece bugününü değil geleceğini de değiştireceğini vurgulamıştı. Kadın ve gençlik merkezlerinin ilçelerde yaşayanların daha donanımlı bireyler olmasını sağlayan merkezler olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Kadınlarımız ve gençlerimiz buraya gelerek boş zamanlarını aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri hobi ve meslek kursları ile değerlendirebilecekler" ifadelerini kullanmış ve ilçelerde yaşayanlara bu merkezlerden azami derecede yararlanmaları çağrısında bulunmuştu.

Kadın ve gençlik merkezlerinin hizmete açıldığı ilçelerimizde yaşayanlar Başkan Mustafa Çelik´in bu çağrısına karşılık vererek kadın ve gençlik merkezlerine büyük ilgi gösterdi. Yüzme havuzu, fitness salonu, internet salonu, kütüphane ve cep sinemalarının büyük ilgi gördüğü kadın ve gençlik merkezlerinin hizmet verdiği ilçelerde, öğrenciler için de yaz okulları açıldı. İlçelerin bazılarında, gelen talepler de dikkate alınarak yaz dönemi olmasına rağmen KAYMEK kursları da başladı. İş güvenliği uzmanlığı ve çocuk gelişimi gibi branşlarda açılan kurslara büyük ilgi gösterildi. Güz döneminde KAYMEK kursları daha da yaygınlaştırılacak. Ayrıca öğrenciler için de takviye kurslar açılacak