Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BÜYÜKŞEHİR MECLİS DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ

BÜYÜKŞEHİR MECLİS DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi ortak bir bildiriyle darbe girişimini lanetledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında olağanüstü bir toplantı yapan Büyükşehir Meclisi´nin ortak bildirisinde hain kalkışmanın müsebbiplerinin asla Türk

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi ortak bir bildiriyle darbe girişimini lanetledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında olağanüstü bir toplantı yapan Büyükşehir Meclisi´nin ortak bildirisinde hain kalkışmanın müsebbiplerinin asla Türk ordusunun bir ferdi olamayacağı belirtildi. Meclis toplantısına AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları da katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında yapılan toplantıda hain girişime karşı ortak bir bildiri yayımlandı. Meclis toplantısına AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Bakir Ersoy ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de katıldı.

AK Parti Grubu adına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MHP Grubu Adına Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve CHP´li Meclis Üyesi Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu tarafından imzalanan meclisin ortak bildirisini Başkan Mustafa Çelik okudu. Bildiride şu ifadelere yer verildi: ?Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi´nin AK Partili, MHP´li ve CHP´li meclis üyeleri olarak ülkemizde milli iradeyi ve demokrasiyi hiçe sayan vatan hainlerinin 15 Temmuz akşamı başlattıkları darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Evet, 15 Temmuz akşamı, üzerlerinde asker elbisesi bulunan hainler, görevlerinin bu vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak olduğunu göz ardı edip bir takım mihrakların emrine girmiş ve silahlarının namlularını milletimize çevirecek kadar alçalmışlardır. Açıktır ki, bu hain darbe girişimi milletimizin ve ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne alçakça yapılan bir saldırıdır. Bu hain saldırının müsebbipleri asla ve asla şerefli Türk Ordusu´nun mensupları olamaz. Bunlar gaflet, delalet ve hıyanet içine girmiş bir güruhtur.

Darbe girişiminin asıl niyeti ülkeyi krize, derin karmaşaya ve iç savaşa sürüklemektir. Ancak, çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek gerekir ki, 15 Temmuz günü bu milletin bu ülkeyi böldürmeyeceği kanıtlanmış, tescil edilmiş, hepimizi duygulandıran, heyecanlandıran ve mutlu eden çok güzel bir tablo ortaya çıkmıştır. Siyasi partilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK´larımız ve bunların nüvesi ve varlık nedeni olan aziz vatandaşlarımız hep birlikte bu adi, hain teşebbüse cesaretle ve onurla direnmiş, darbenin başarı elde etmesini engellemiştir. Bu cümleden olmak üzere aziz Türk Milleti parti farkı gözetmeksizin tek vücut olmuş, bu çirkin girişimi akamete uğratmasını bilmiştir. İfade etmek gerekir ki, yüce halkımızın sokaklara çıkarak geleceğine, devletine ve istikrarına sahip çıkan sağduyulu refleksi darbe girişimini darbeleyen en önemli etken olmuştur. Açıktır ki, hiçbir darbenin halka rağmen, halka ateş açarak başarıya ulaşması mümkün değildir. Bundan sonra bize düşen aklıselime, soğukkanlılığa ve sakinliğe sahip çıkıp, duygusal hezeyanlardan, öfkeden, şiddetten, ayrılıktan, bizi birbirimize düşürmeyi amaçlayan bilinçli veya bilinçsiz kurgulardan uzak durmak, birlik ve beraberliğe bütün gücümüzle dayanmak ve farklı siyasi düşünce veya inancımız olsa bile asla karşıya kalmamaktır. Tabidir ki, farklı düşüncelere, tercih ve inanışlara rağmen, devletimizin ve milletimizin bekası için bize düşen görev kardeşlik ve istikrar olacaktır. Birlik olamayan ve birlikte yaşamayı beceremeyen ülke vatandaşlarının akıbetinden ders çıkarmak gerekir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişimini şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlere, bundan çıkar sağlamaya çalışanlara lanet olsun diyoruz. Bu darbe girişimine karşı koymak için devletinin ve milletinin istikrarı ve geleceği için seve seve canını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimiz için acil şifalar diliyoruz. Bu girişimin karşısında dik duruşuyla ülkemizi uçurumun kenarından döndüren devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız ve hükümetimize, Hemşehrimiz Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Hulusi Akar´a, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları ve teşkilatlarına, tarihinde ilk kez bombalarla karşı karşıya kalan Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne,  Türk Silahlı Kuvvetleri´nin gerçek mensuplarına, milletimize doğru bilgileri aktaran ve darbecilere karşı koyan medyamıza ve darbe girişimine karşı ilk dakikadan itibaren meydanlara çıkarak demokrasi için nöbet tutan aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler, hainlere karşı dünyaya örnek bir tavır sergileyen ve şanlı tarihimize altın harflerle geçecek olan aziz milletimizin birer ferdi olmaktan gurur duyuyoruz.

Her birimiz farklı siyasi görüşlerde olsak da milli iradenin yılmaz bekçileri olma konusunda hiçbir tereddüt taşımıyoruz. Milli irade ve demokrasiye her zamankinden fazla sahip çıkacağız ve milletimizle birlikte ebediyen koruyucusu olacağız. Bütün dünya şunu çok iyi bilsin ki, ülkemizin ve milletimizi bütünlüğüne yapılan bu alçak saldırılar ve darbe girişimleri asla bizleri korkutmamış, azim ve umudumuzu kırmamıştır. Güzel ülkemiz, büyük devletimiz böylesi günlerde birlik olup, birlikte kaynaşmayı beceren vatandaşlarına sahip olduğu sürece kesinlikle inanıyoruz ki, asla ve asla kaybeden taraf olmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.?

Başkan Mustafa Çelik´in okuduğu bildiri meclis üyelerinin alkışlarıyla desteklendi. Başkan Çelik, ortak bildirinin hazırlanmasına veren siyasi partilere teşekkür etti.