Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİR´DEN EVLERE YEMEK SERVİSİ

BÜYÜKŞEHİR´DEN EVLERE YEMEK SERVİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam ediyor. Pek çok farklı projeyle her derde deva her yaraya merhem olmak için gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahipleri için evlere yemek servisi uygulaması başlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen ay yapmış olduğu basın toplantısıyla sosyal hizmetler alanında yapılan çalışmaları anlatmış ve bu alandaki iki yeni projeyi açıklamıştı. Kayseri Kardeşlik Platformu projesiyle birlikte açıklanan ?Aşevi Yerine Sosyal Kart? projesi uygulamaya kondu. Şehrin farklı noktalarında bulunan 11 ayrı aşevinden yemek alan 700 aileye sosyal kart verildi. Aile nüfusuna göre farklı miktarlarda para yüklenen kartlarla marketten alışveriş yapabilecek olan aileler, evlerinde istedikleri yemekleri yapabilecekler.
Yeni uygulamayla evinde yemek yapamayacak durumda olan hasta ve yaşlıların sorunu da bizzat evlere yemek servisiyle çözüldü. Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi´nde pişirilen yemekler, belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi hasta ve yaşlıların evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.