Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BÜYÜKŞEHİR´DEN HERKES İÇİN SPOR ETKİNLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR´DEN HERKES İÇİN SPOR ETKİNLİĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. düzenlediği etkinliklerle yüz binleri sporla buluşturuyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. düzenlediği etkinliklerle yüz binleri sporla buluşturuyor. Bu hafta geniş kitlelere yönelik yeni bir etkinlik olan aile boyu bisiklet turları da başlayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. 7´den 70´e herkes için spor etkinlikleriyle Kayseri´de sporun gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bir hamle ile yaz okullarında yaklaşık 11 bin öğrenciye ulaşan Spor A.Ş. çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri ve gelişimlerine katkı sağlayacak spor okulları kapsamında, 2016 yaz döneminde gerçekleştirdiği eğitimler ile 10 tesiste ve 18 branşta (futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, tenis, buz pateni, binicilik, satranç, su kayağı, yüzme, jimnastik, halk oyunları, kick boks, tekvando, İngilizce, değerler eğitimi, BESYO hazırlık, hentbol, masa tenisi) 10 bin 906 öğrenciye spor eğitimi verdi. Spor A.Ş.´nin hafta sonları eğitim verilmek üzere kış ve bahar dönemi kayıtları da 12 branşta ( futbol, tenis, buz pateni, buz hokeyi, artistik buz pateni, jimnastik, tekvando, kick boks, yüzme, basketbol, hentbol, okçuluk) devam ediyor.

Kitle sporlarına ağırlık veren ve sporu yaygınlaştırmayı hedefleyen Spor A.Ş.´nin bu kapsamdaki en önemli etkinliklerinden birisi de "Doğasında Hareket Var"  ve "Doğa Seni Çağırıyor" Sloganları ile gerçekleştirdiği Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri oldu. Kayseri´nin çok bilinmeyen tarihi ve doğal güzelliklerinin de keşfedildiği sağlıklı yaşam yürüyüşleri ile bayanlara özel aerobik-streching ve harmony spor etkinliklerine de 16 bin 406 kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi´nce yenileme çalışmaları tamamlanan spor tesisleri ile Buz Pateni pisti, Sukaypark ve yüzme havuzlarının bulunduğu toplam 14 adet tesisten son altı ay içerisinde yararlananların sayısı da 120 bini buldu.

Yüz binlerin spor yapmasına imkan sağlayan Spor A.Ş. kitleleri sporla buluşturacak yeni bir etkinliğe daha imza atıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki il Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, vatandaşlarımızın fiziksel aktivitelerini artırmaya yönelik sportif etkinlikler düzenleyen Spor A.Ş. bu kapsamda aile boyu bisiklet turlarını hayata geçiriyor. "Sağlık İçin Pedalla" sloganı ile yapılacak olan etkinliğin ilki 9 Ekim Pazar günü saat 09.00´da Kadir Has Stadyumu Güney Otoparkı´ndan başlayacak ve Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi önünde sona erecek. İsteyenler bu tura, Düvenönü, Cumhuriyet Meydanı ve Forum Kayseri önünden de katılabilecek. Bisiklet turunun bitişinin ardından spor etkinliği ve bisiklet şovları da yapılacak.