Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ŞAİRLERE VEFA

BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Şairlere Vefa” gecesinin ikincisini yaptı. Her ay, o ay içinde hayatını kaybeden şairler için düzenlenen “Vefa Gecesi'nin” ikincisinde Ocak ayında vefat eden 11 şair ş

Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Şairlere Vefa” gecesinin ikincisini yaptı. Her ay, o ay içinde hayatını kaybeden şairler için düzenlenen “Vefa Gecesi'nin” ikincisinde Ocak ayında vefat eden 11 şair şiirleriyle anıldı.
Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen “Şairlere Vefa” gecesine ilgi büyüktü. Gecede Ocak ayında hayatını kaybeden Türk şiirinin unutulmaz isimleri, Şeyh Galip, Cemal Süreya, Ziya Osman Saba, Özdemir Asaf, Mehmet Emin Yurdakul, İlhan Geçer, Nefi, Necati Cumalı, Arif Nihat Asya, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Neyzen Teyfik şiirleriyle anıldı.
11 şairimizin şiirlerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın yanı sıra Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Sühey Yayla seslendirdi. “Şairlere Vefa” gecesine Neveser Müzik Topluluğu da nağmeleriyle renk kattı.