Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR'İN KARLA MÜCADELESİ

BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yoğun yağan karın, trafik akışını engellememesi için büyük çaba harcayan karla mücadele ekipleri, ana arterleri, altgeçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek tuzlama çalışması yapıyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor.
25'i kar bıçaklı 33 kamyon, 20 kepçe ve 5 grayderden oluşan 120 kişilik karla mücadele ekipleri, kar yağışının başladığı andan bu yana çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.
Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yürüten karla mücadele ekipleri şimdiye kadar toplam 3 bin 500 ton tuz kullandı.
İLÇE VE MAHALLELERİNDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücalede ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.
Kar yağışı nedeniyle kapanan Sarız'da 16, Sarıoğlan'da 7, Özvatan'da 5, Tomarza'da 34, Talas'ta 4, Bünyan'da 22, Akkışla'da 5, Felahiye'de 6 ve Develi'de 13 olmak üzere toplam 112 mahalleyi birbirine bağlayan 900 km. yol ulaşıma açıldı.