Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÇALIŞTAY YAPILDI

ÇALIŞTAY YAPILDI

`Barış Treni` ile İstanbul'dan yola çıkan heyetle, Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı çalıştayda konuşan Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü ve AK Partimilletvekili aday adayı Ferhat Akmermer, "Ülkemizin yakın ge


`Barış Treni` ile İstanbul'dan yola çıkan heyetle, Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı çalıştayda konuşan Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü ve AK Partimilletvekili aday adayı Ferhat Akmermer, "Ülkemizin yakın geçmişinde kirletilmiş tarihler var. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan bunlardan bazıları. Kirletilmiş bu tarihleri temizlememiz gerekiyor. 12 Eylül tarihinin temizlenmesi anlamında 2010'daki Anayasa referandumu 12 Eylül'de yapıldı. 28 Şubat darbecilerinin kirlettiği tarihin temizlenmesi anlamında bir adım atıldı. 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe'de yapılan açıklama ile PKK'ya silahbırakma çağrısı da denk geldi. Umarız bu çağrının gereği yapılır ve silahlar bırakılır" dedi.
Çalıştaya, gazeteci Nagehan Alçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile trenle Kayseri'ye gelen heyet üyeleri katıldı. Çalıştayda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Barış Treni heyetindekiler, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini dile getirdiler. 
Çalıştayın ardından araçlarla Kayseri Tren Garı'na gelen heyet üyeleri Barış Treni'ne geçti. Trende, Diyarbakır seyahatinin Kayseri bölümüyle ilgili bir değerlendirme yapan heyet üyeleri, daha sonra kentten ayrıldı. 
Bu arada, trenin Kayseri`ye gelişiyle birlikte polis, Kayseri Garı`nda, heyetin geçeceği yol güzergahında, kent meydanında ve çalıştayın yapılacağı otel önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Trenin Kayseri programında yer alan Cumhuriyet Meydanı`nda stant açıp, çözüm süreci için imza kampanyası düzenlenmesi etkinliğinin ise gerginlik yaşanmaması için iptal edildiği öğrenildi. Barış Treni'nin bir sonraki durağı ise Sivas olacak.