Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CAMİ-İ KEBİR´DE ŞEHİTLERİMİZE VEFÂ BULUŞMASI

CAMİ-İ KEBİR´DE ŞEHİTLERİMİZE VEFÂ BULUŞMASI

  Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü olması münasebetiyle dün Çanakkale´de, bugün 15 Temmuz hain işgal kalkışmasında şehit olan kardeşlerimize karşı İl Müftülüğü  tarafından  Cami-i Kebir´de ?Şehitlerimize Vefâ İçin Huzur´da Buluşalım? adlı sabah na

 

 

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü olması münasebetiyle dün Çanakkale´de, bugün 15 Temmuz hain işgal kalkışmasında şehit olan kardeşlerimize karşı İl Müftülüğü  tarafından  Cami-i Kebir´de ?Şehitlerimize Vefâ İçin Huzur´da Buluşalım? adlı sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

 

Program sabah namazı öncesi Kur´an-ı Kerim ziyafeti ile başladı.  Sabah namazı sonrası 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitliğin Önemi´ni vurgulayan İl Müftüsu  Güven, ? Yüce Mevla bizlere öylesine güzel bir imkân sunuyor ki eğer bir Mü´min kendi iç dünyasında şehitliğin ne olduğunu anlar ve yüreğinden gelerek ?Ya Rabbi! Bir gün bende senin huzuruna şehit olarak gelmek istiyorum? diye içinden geçirir, ihlâs ve samimiyetle bu duygu içerisinde olursa o kişi yatağında yatarak ölse bile şehitlerin mertebesine ulaşır buyuruyor Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.). Bundan daha güzel bir müjde olamasa gerektir.

 

Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ?Kim içtenlikle Allah´tan şehit olmayı dilerse yatağında bile olsa Allah onu şehitlerin makamlarına ulaştır.? (Müslim. İmare, 157) Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu vatan evlatları canlarını dinleri, vatanları ve namusları uğruna seve seve feda etmişlerdir. Öyleyse bizler de onların hatıralarını hem anmalı, hem de hangi amaç uğruna şehit olduklarını anlamalıyız ki o ruha göre bir hayat yaşayalım.? dedi.

 

İl Müftüsü Güven´in sohbeti sonrası tesbihat yapıldı. Programın sonunda ise şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası İl Müftüsu Güven tarafından yapıldı.