Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇANAKKALE SEHİTLERİ İÇİN 127 BİN 500 FİDAN DİKİLDİ

ÇANAKKALE SEHİTLERİ İÇİN 127 BİN 500 FİDAN DİKİLDİ

Kayseri`de `100`üncü Yılında Çanakkale Ruhu` projesi kapsamında, Çanakkale şehitleri anısına 127 bin 500 fidan dikildi.

 

Kayseri`de `100`üncü Yılında Çanakkale Ruhu` projesi kapsamında, Çanakkale şehitleri anısına 127 bin 500 fidan dikildi.

Boğazköprü mevkisindeki KASKİ Atık Su Tesisi`nin yanında buluna araziye 127 bin 500 fidan dikildi. Kocasinan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, Kayseri ValisiOrhan DüzgünKocasinan Kaymakamı Ali Candan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, Şeker Fabrikası çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu topraklardahuzur ve güvenle yaşamamızın, Çanakkale`de şehit olan onbinlerce askerin fedakarlıkları sayesinde olduğunu bildirdi. Düzgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, Çanakkalezaferinden üç, dört gün sonra bir gazeteciyle olan konuşmasında şunları söylediğini aktardı:

"Düşman cephesiyle aramızda sadece sekiz metre vardı. Karşı taraftaki askerlerin askerlerimize göre silah üstünlüğü vardı. Öleceklerini ve şehit olacaklarını bilerek şehit olan arkadaşları yerine kendilerini siper yaptılar. Kimileri Kuran-ı Kerim okuyarak, kimileri ise Kelime-i Şehadet getirerek düşman askerlerinin üzerine gidiyorlar. ve biliyorlardı ki iki, üç dakika sonra kendileri de şehit düşeceklerdi."

Vali Düzgün, arkalarına bakmadan düşmanla savaşan askerlerin, ülkemizin uzun süre ilelebet devam etmesi ve bize bu toprakları emanet etmeleri konusunda büyük fedakarlıklar verdiklerini söyledi.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise Kayseri`de de Çanakkale Deniz Zaferi`nin coşkulu bir şekilde kutlandığını belirterek, "100`üncü yılda şehitlerimizi anmak, Çanakkale`de şehitlerimizi anmak, Çanakkale Deniz Zaferi`ni kutlamak için, yurdumuzun dört bir tarafında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Şehitlerimizin hatırasını Kayseri girişinde yaşatmak için 127 bin 500 fidan dikeceğiz. Bunların toplam maliyeti 400 bin TL`dir" dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte fidan diktiler. Etkinliğe katılanlara,Çanakkale Savaşı`nda askerlerin yediği buğday çorbası, hoşaf ve ekmek ikram edildi.