Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇATISI ÇÖKMEKTE OLAN AHIRDAKİ HAYVANLAR,MOBİL ÇADIRA YERLEŞTİRİLDİ

ÇATISI ÇÖKMEKTE OLAN AHIRDAKİ HAYVANLAR,MOBİL ÇADIRA YERLEŞTİRİLDİ

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, yoğun kar yağışı sonrası çatısı çökmek üzere olan ahırdaki hayvanlar, belediyenin mobil çadırına yerleştirildi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, yoğun kar yağışı sonrası çatısı çökmek üzere olan ahırdaki hayvanlar, belediyenin mobil çadırına yerleştirildi.
Kocasinan ilçesi Himmetdede Mahallesinde besicilik yapan Abdullah Özkan'ın ahır çatısı kar yağışı nedeniyle zarar gördü. Bir bölümü çöken çatı nedeniyle 18 büyükbaş ve 60 küçükbaş hayvanını kurtarmak isteyen Özkan, belediye ekiplerinden yardım istedi. İhbar sonrası olay yerine gelen Kocasinan Belediyesi ekipleri, ahırdaki hayvanları kurdukları mobil çadıra yerleştirdi. Ekiplere teşekkür eden besici Özkan, "Devletin hayvancılığa vermiş olduğu teşvikle şehirden köye göç edenlerden biriyim. 3 yıl önce şehirdeki evimi satıp, köye yerleştim ve 3 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. Geçtiğimiz günlerde yağan yoğun kar yağışının ardından yaşanan tipi nedeniyle ahırımızın bir kısmı çatısı çöktü. Büyükşehir Belediyemiz ile Kocasinan Belediyemize ulaştık. Büyükşehir Belediyemizin sağladığı destekle demir direklerle çatıyı güçlendirdik ama çatı iyice akmaya başladı ve üstündeki kar yükünü çekemez hale geldi. Bu olumsuzluk yüzünden bir danamızı da soğuktan kaybettik. Allahtan tam çatı tamamen çökecekti ki imdadımıza Kocasinan Belediyesi yetişti" diye konuştu.