Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ÇEK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KTO’YA ZİYARET

ÇEK CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KTO’YA ZİYARET

ÇEK Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) ziyaret gerçekleştirdi.

ÇEK Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) ziyaret gerçekleştirdi.
Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Ticaret Müsteşarı Pavel Danek, Çek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Yetkilisi Helana Hronik ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ile beraber KTO'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Vacek ve beraberindeki heyeti, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gülsoy, “Kayseri ile Çek Cumhuriyeti arasında ise 12 milyon 358 bin dolarlık ihracatımız 3 milyon 556 bin dolarda ithalatımız bulunuyor. Bu rakamları üst seviyelere çıkarmamız lazım. Bu ziyaretler, kazan-kazan mantığıyla ticaretimizi daha üst seviyelere çıkarmak içindir. Biz öyle görüyoruz. Çekya Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler kurarak ticaret hacmimizi artırmak istiyoruz. Türkiye ile ihracatınız en az 10 milyar dolar olmalıdır. Kayseri olarak ticaret ve sanayi şehri olarak anılsak ta turizm açısından da zengin bir hazineye sahibiz. Erciyes Dağımızı anlatmaya gerek yok. Siz gayet iyi biliyorsunuz. Mükemmel bir dağımız var. Turizm açısından kayakçılarımızla karşılıklı ziyaretçi sayısını da artırmak isteriz. Bu her iki ülkenin de menfaatlerine olacaktır. Şehir olarak 2021 yılında 3 milyar 610 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 186 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 5 milyar dolardır."
Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vacek’te ziyarette amaçlarının Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi ile Çekoslovakya’da bulunan kayak merkezi arasındaki bağlantıyı kurmak olduğunu ifade etti. Çek turistleri Kayseri’ye getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Vacek, “Bu konuda Erciyes A.Ş. Genel Müdürümüz Murat Cahid Cıngı’dan bilgiler alıyoruz. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri geliştirmek için Ankara ve İstanbul’da toplantılar yapacağız. Kayseri Ticaret Odası’ndan da temsilciler olsun istiyoruz. 3 yıldır COVİD-19 nedeniyle toplantılar yapamadık” diye konuştu.