Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ KAYSERİ´DE...

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ  KAYSERİ´DE...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki programı kapsamında ilk olarak Siirt´te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek´in baba evine giderek başs

          Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki programı kapsamında ilk olarak Siirt´te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek´in baba evine giderek başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretinde Kur´an-ı Kerim okunup, şehitlerimiz için dua edildi.
 
Bakan Sayın Özhaseki´ye taziye ziyaretinde, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney,  İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve diğer ilgililer eşlik etti.
 
 
-KÜÇÜKALİ MAHALLESİ´NDE 517 KONUTUN TEMELİ ATILDI
Bakan Sayın Özhaseki, Melikgazi ilçesi Küçükali Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlatılan 517 konutun temel atma törenine katıldı.
Küçükali Mahallesindeki temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan Bakan Sayın Özhaseki, günümüzde ülkelerin yarıştığı gibi şehirlerin de yarıştığını ifade ederek, bu şehirler arasında Kayseri´nin de olduğunu belirtti.
 
Kayseri´nin sanayi ve ticaretinde ileri gitmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Sayın Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:
?Kayseri´nin her alanda iddialı hale gelmesi gerekiyor. Bizler siyaseten Ankara´da sizleri temsil etmeye çalışıyoruz. Senelerce bize destek verdiniz. Her gittiğimiz sokakta sizlerle karşılaştığımızda bizlere dua edip bizleri cesaretlendirdiniz. İnşallah görev süremiz bittiğinde bizim hakkımızda siyah bir leke görmeyeceksiniz. Sizlere iyi hizmet etmiş olarak döneceğiz. Şehrimizin projelerini bire bir takip ediyoruz.?
 
Vali Kamçı yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu, çünkü çalışmanın çok ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi birçok konuyu kapsadığını kaydetti.
 
Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç ise Belediye olarak yollar açtıklarını, kentsel dönüşüm için yeni binalar yaptıklarını ifade ederek, yapılacak olan bu binaların hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. 
 
-ZİYA GÖKALP MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI TEMEL ATMA TÖRENİ
Bakan Sayın Özhaseki, programı kapsamında Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Ziya Gökalp Kentsel Dönüşüm Konutları Temel Atma Töreni´ne katıldı.
Ziya Gökalp Mahallesindeki temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Temel atma töreninin açılışında konuşan Bakan Sayın Özhaseki, millete ve devlete ihanet edenlerin aralarında yerinin olmadığını ifade ederek, ihanet edenlerin gereken cezaları alacağını belirtti.
Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde gecekondu ile mücadele etmek adına elinden geleni yaptığını belirten Bakan Sayın Özhaseki, yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin modern bir görünüme büründüğünü ifade etti.
 
Vali Kamçı yaptığı konuşmada, vatandaşlarımızın modern ve güvenli şehirlerde huzur içerisinde yaşadığını ifade ederek, güvenli ve modern yapıların kentsel dönüşüm projeleriyle şehrimize kazandırılmasının önemli olduğunu belirtti.
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ise kentsel dönüşüm anlamında Türkiye´ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, daha güvenilir ve yaşanılabilir bir kent için projelerinin devam edeceğini dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindeki protokol üyeleri tesisin açılışını yaparak, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
 
-HACILAR´DA KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, programın devamında Hacılar´da yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi´nin açılışına katıldı.
Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine, Bakan Sayın Özhaseki´nin yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende konuşan Bakan Sayın Özhaseki, ?Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimiz iyi yetişirse geleceğimiz garanti altında olur. Kadınlarımıza da özen ve emek verdik. Kadınlarımız ilerleyen günlerde bu tesislerde güzel işler yapacaktır? dedi.
 
Bu tesislerin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyen Bakan Sayın Özhaseki, bundan sonra da Hacılar ilçesine yatırımların devam edeceğini ve ilçeyi daha güzel hale getireceklerini ifade etti.
Vali Kamçı yaptığı konuşmada, Kadın ve Gençlik Merkezlerinin tüm ilçelerde tek tek açılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, yapılan bu tesisi ilimize kazandıran başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki´ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise tesisin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, başta Bakan Sayın Özhaseki olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindeki protokol üyeleri tesisin açılışını yaparak, tesisi gezdi ve yetkililerden bilgi aldılar