Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: MİLLETİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI UYANIK OLMALI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: MİLLETİMİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI UYANIK OLMALI

       Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri´de 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği´ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak ö

       Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri´de 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği´ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım" dedi.
    

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe belediye başkanları, 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği´ni ziyaret etti. Şehit mezarlıklarına karanfiller bırakan Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, dua edip şehit yakınlarına taziyelerini iletti.
    

Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz´a ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:
"Hepimizin bildiği gibi üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası bizlere bin yıldır anavatan oldu. Cenaba Hakka şükürler olsun ki millet olarak özgürlüğümüze düşkünüz. Bu bayrağın göklerde hür olarak dalgalanması, ezanların okunması karşılığında hepimiz canlarımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu en son 15 Temmuz´da bir kez daha gördük. 15 Temmuz sıradan yapılmış darbe girişimlerinden birisi değildi. Bunun biraz daha farklı bir yönü vardı. Elbette bir darbe girişimiydi ama bir taraftan da Türkiye´deki istikbalin son bulması için yaptıkları son hamleydi. Hem Türkiye´de yapılan bu darbe girişimi aynı zamanda da mazlumların bütün ümidini yıkma girişimiydi. Çünkü yaşadığımız coğrafyanın etrafında bulunan ve bizim değerlerimizi taşıyan ne kadar insanlık varsa Türkiye´ye gözünü dikmiş Türkiye için dua eden, ümitlerini hiç kaybetmeyen insanlar varsa onların da bütün ümitlerini yıkma girişimiydi. Cenaba Hakka şükürler olsun ki o gün elbette yerin altında yatan binlerce velilerin, güzel insanların duaları ve himmetleri sonra bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşu ve liderlik tavrıyla insanları yönlendirmesi ve insanlarımızın da önce Allah´a sonra liderimize güvenerek sokaklara çıkıp canlarını hiçe saymaları işte o günkü bu darbe teşebbüsünü bertaraf etti. Rabbim bir daha böyle kötü bir gün göstermesin."
Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım. 40 yıldır hem ´dindara hizmet ediyoruz´ diyecekler, ´bizi destekleyin, çocuklarınızı yetiştirelim´ diyecekler hem de hiçbir Müslüman´a yakışmayacak şeyleri bir arada yaşayacaklar. Sinsice beslenip, büyüyecekler. Sonra da kalkıp bu işleri yapacaklar. Gerçek yüzleri gözüktü. İnsanlar çocuklarını bunlara teslim ederken biraz daha dikkatli olmalılar. Bunların unutturulmaması içinde herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu.
   

Şehitlik ziyaretinin ardından Bakan ve beraberindekiler tarihi Hunat Camii´nde düzenlenen Mevlit´e katıldı. Cami çıkışı halka döner- ekmek ikram edildi.