Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK ÇÖKSÜN İSTİYORLAR

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK ÇÖKSÜN İSTİYORLAR

Bakanlar Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Sayın Mehmet Özhaseki Kayseri Şeker Fabrikasının 63.Kampanya Dönemi Açılış Töreni´ne katıldı.

Bakanlar Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Sayın Mehmet Özhaseki Kayseri Şeker Fabrikasının 63.Kampanya Dönemi Açılış Töreni´ne katıldı.
 
Törene Vali Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke,12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğg.Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve pancar ekicileri katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, ? Bugün gerçekten çok mutluyum. Tarım bir ülkenin olmazsa olmazı. Eğer bir ülke kendi üretimini yapamıyor, gıdasını üretemiyorsa tam bağımsız ve özgür sayılamaz. Bu nedenle çiftçilerimizi ne kadar desteklesek az diye düşünüyorum. 10 bin çiftçi kardeşimizi bir araya getirip bunları beraberce kar ortağı yapmak gerçekten çok büyük organizasyon isteyen bir olay. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah´ın izniyle bu modellerle şahsen Türkiye´nin çok ileriye gideceğine yürekten inanıyorum. İnşallah el ele verdiğimiz müddetçe biz her zaman desteklerimizi devam ettireceğiz, halkımızın, üreticilerimizin her zaman yanında olacağız? diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki´de yapmış olduğu konuşmada,PKK ile 40 yıldır yapılmayan bir mücadele sürdürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Son 2 yılda yaşadıklarımız Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir 2 yılda yaşanmadı. Haziran seçimleri öncesi PKK´ya akıl verdiler. Partiniz tek başına seçime girecek. O insanlara terörü azdıracaksınız. Devlet ilan edeceksiniz dediler. Bu aklı hainlere verdiler. 40 yıllık PKK ile mücadele edildi. Böyle bir mücadele neticesinde PKK bitti. Katiller açtıkları çukurlarına gömüldü. PKK´ya katılım oranları çok düştü. PKK´ya karşı gösterilen mücadeleye ana muhalefetin genel başkan yardımcısı kendi ürettiğimiz silahları ve onlarla yapılan operasyonları kınıyorum şeklinde açıklama yapıyor. Asıl biz seni kınıyoruz. Devletin maaşını alacaksın. Sonra onlara destek açıklaması yapacaksın.  Vurulan kişilere yapılan inceleme ve araştırma neticesinde 8 aşamadan geçilerek vuruluyor. Sivil olmasın diye polisimiz ve askerimiz titizleniyor. Biz de seni kınıyoruz. Adalet yürüyüşü yapacaksınız, kolunuza PKK temsilcini takacaksınız. Gelip burada milliyetçilik yapıp orada başka söylemlerde olacaksın. Biz bunun gibi adamları biz çok iyi biliyoruz. İstedikleri kınasınlar. Yürüyüş yapsınlar. Devletin bir eli kudret bir el de şefkat elidir."
    FETÖ ve Almanya Başbaşkanı Merkel´in açıklamalarına da değinen Bakan Özhaseki "Hırsız içerde ise kapı kilit tutmaz. FETÖ belası herkesi kandırdı. Ancak biz bu mücadelede de muzaffer olduk. Almanya yatıyor Türkiye, kalkıyorlar Türkiye. Yatıyorlar Erdoğan, kalkıyorlar Erdoğan. Onları asıl derdi, kumpasçılara karşı gösterdiğimiz duruştur.7 Haziran referandum öncesinde AB ülkeleri bize ekonomik anlamda boğma hareketi yapmak istediler. Türkiye ekonomik anlamda çöksün istiyorlar. Türkiye´nin iç politikasına karışmaya kalkıyorlar. Kendi işinize bakın. Cumhurbaşkanımız ne yaptı size! Piyasaya, ekonomiye ayar geldi. Yüzde 5 büyüme ile AB ülkelerinin üstündeyiz. Elini vicdanına koyan herkes, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptıklarını görür. Cumhurbaşkanımız FETÖ kumpasında bile dimdik ayakta durdu. Asıl hazmedemedikler de budur. Almanya´da seçim oluyor Türkiye konuşuluyor. Biz birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece kimse karşımızda duramaz. Arakan´da yaşananları görüyoruz. İnsan haklarından bahsediyorlar, bize de hava atıyorlar. Ne olur Arakan´la ilgili bir şey söyleyin. Nerdesiniz, Türkiye´de sadece tutuklanan bir iki vatandaşları varmış, insan hakları rafa kalkıyormuş. Sevsinler sizi. Bizde mahkemeler var" dedi.
 
Vali Süleyman Kamçı´da yaptığı konuşmada, ? Kayseri Şeker Fabrikamız, kuruluşundan bugüne ilimiz de ve çevre iller de şeker pancar üretimi yapan çiftçilerimize destek olmaktadır. 63 yıldır kapasitesini artırarak, çiftçimize ve ekonomimize kazandıran ve yüksek kar sağlayan önemli bir kuruluş olarak hizmet veren Kayseri Şeker, bölge çiftçimizin umudu olduğu kadar sanayi sektörünün de dinamiği durumundadır.
 
Her yıl yaklaşık 9 bin çiftçinin ürünlerini teslim alan Fabrikamız, bu yıl 63. Pancar alım kampanyasını gerçekleştiriyor. Yıllık yaklaşık 310 bin ton şeker ve 520 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştiren Kayseri Şeker, teknolojik yeniliklerden de faydalanarak, tesislerini günün imkanları ile yenilemektedir. Üretimde kullanılan modern yöntemler ile daha kısa zamanda, çabuk ve karlı üretim gerçekleştirilmekte ve üreticinin kazancı da bu sayede artırılmaktadır.? Diye konuştu.