Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:"BU PARTİ MESELESİ DEĞİL, DEVLET MESELESİ"

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in 15 Temmuz´dan bu yana kesintisiz sürdürdüğü demokrasi nöbetinin sekizinci gününe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in 15 Temmuz´dan bu yana kesintisiz sürdürdüğü demokrasi nöbetinin sekizinci gününe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Bakan Özhaseki, "Kuzu postuna bürünmüş kurt gibi saklanan hainlere hak ettikleri cezayı vermezsek bu dünya bize haram olsun" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´yi Erkilet Havaalanı´nda karşıladı ve daha sonra demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı´na geçildi. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı ve ilçe belediye başkanları ile Prof. Dr. Mustafa Karataş hep birlikte meydanı dolduran halkı selamladı.

Halka hitap eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, ülkemiz için oynanan oyunu meydanları dolduranların bozduğunu belirterek, "Türkiye hiç kimseye teslim olmadı, bundan sonra da olmayacak" dedi.

"İÇ SAVAŞ İSTİYORLARDI"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Hemşehriniz olmaktan gurur duyduğum, her gittiğim yerde sizleri anlatarak övündüğüm hemşehrilerim" diyerek söze başladı. Senelerce kuzu postuna bürünmüş kurt gibi kendini saklayan riyakar ve ahlaksız bir grubun kalkışmada bulunduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, "Onların hesap edemedikleri Allah´ın hesabı ve sizin gücünüzdü. Tanklar karşısında korkan hiçbir Allah´ın kulu yoktu. Sizin bu cesaretiniz onları yendi. Siz bu adilere meydanlarda dur demeseydiniz bu millete hizmet eden herkesi yok etmek için ellerinden geleni yapacaklardı. İç Savaş istiyorlardı. Bu ülkeyi Suriye´ye döndürmek ve parçalamak istiyorlardı" dedi.

 

Bakan Özhaseki konuşmasında Ankara´daki hastanelerde bulunan yaralıları ziyaret ettiğini dile getirerek onların duygu dolu ifadelerini de anlattı. Hainlerdeki oyunun şeytandan daha ileri olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, "Kendilerini saklaya saklaya bu günlere geldiler. Deprem bitti; ancak artçılar gelebilir. Yeni hainlikler yapabilirler. Bunlara karşı dik durmanın en güzel yolu bu meydanlarda beklemek" diye konuştu. Demokrasi nöbetine katılan farklı görüşlere mensup herkese teşekkür eden Bakan Özhaseki, "Bu bir parti meselesi değil, devlet meselesi ve beka meselesi.  Birbirimize sarılalım. Ayrılık gayrılık kalksın aradan" diye konuştu. Hainlere gereken cezanın verileceğini de vurgulayan Özhaseki, "Eğer bunlara ceza vermezsek bu dünya bize haram olsun. Bunlardan hesap sormazsak yediklerimiz haram olsun" dedi.

Bakan Özhaseki´nin konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Karataş devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dua ettirdi.