Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ÇOĞUNDA KAN VE GÖZ YAŞI VAR

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ÇOĞUNDA KAN VE GÖZ YAŞI VAR

Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Vali Sayın Süleyman Kamçı Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.  

Her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olması nedeniyle düzenlenen iftar programına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Sayın Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve çoğunluğu Suriye´li yetimlerin oluşturduğu vatandaşlar katıldı.
 
İftar sonrası konuşan Bakan Özhaseki, "Bir toplumun kalkınmışlığı, medeniyeti oradaki çocukların mutluluğu ile belli olur. Hele hele içinde yetimler varsa, o yetimlerin yüzü gülüyorsa o toplum kalkınmış toplumdur. Özellikle bu konuda yüce kitabımızda çok örnekler var. İçinde bulunduğumuz ortamda ne yazıkki Müslüman ülkelerin çoğunda bugün kan, gözyaşı ve sıkıntı var. Orada birçok yavrumuz öksüz ve yetim. Rabbimden dileğimiz bu kötülüklerin bir an önce son bulması. Bizim de  Türkiye olarak kendi içinde bulunduğumuz sıkıntıları aşıyoruz. İnşallah yardım eli uzatan bütün Müslüman ülkelere yardım ederiz. Rabbim  Türkiye´nin başındaki kötülükleri def etsin" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ile Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş da böyle bir organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan Bayramı´nın acıların sona ermesine vesile olmasını dilediler.