Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖKE KAYSERİ´DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖKE KAYSERİ´DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP´li Böke: CHP´nin çözüm önerilerinden rahatsız olanlar Türkiye´nin gündemini değiştirdiler

CHP´li Böke: CHP´nin çözüm önerilerinden rahatsız olanlar  Türkiye´nin gündemini değiştirdiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü  Selin Sayek Böke, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin partileri için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu seçimler, partimizin sadece sorunları tespit eden değil, tespit ettiği her soruna bir alternatif çare üreten çerçevesini somut bir şekilde ortaya koyduğu bir seçim süreci oldu. Bunu yapmış olmamızdan rahatsız olanlar  Türkiye´nin gündemini değiştirdi. Halen de o gündemi değiştirmek için müthiş bir çaba sarf ediyorlar. CHP´ye çok önemli bir ana muhalefet rolü düşüyor. O da siyasetin yapısını değiştirmek" dedi.

Böke, CHP  Kayseri  Milletvekili  Çetin Arık ile birlikte  Melikgazi İlçe Teşkilatı Danışma Kurulu toplantısına katılmak için  Kayseri´ye geldi. Böke, CHP İl Başkanı  Feyzullah Keskin ile partilileri ziyaret ettikten sonra, "Kayseri´ye gelmek heyecan verici. Benden çok babam heyecanlı. Babam,  Talas´ta ilkokul mezunu. Bu nedenle benim için babamın evine gelmiş hissi var. Saat başı beni arıyor; ´ Talas´a uğramadan  Ankara´ya dönme´ diye. Yatılı yıllarını  Talas´ta geçirdiği okulu ziyaret edeceğim" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Selin Sayek Böke,  Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini, partilerinde bu zorlu günlerde hep birlikte olmak ve  Türkiye´yi bir bütün olarak ayağa kaldırma yükümlülüğü bulunduğunu anlatırken şöyle konuştu: "Cumhuriyet´in bu derece tehdit altında olduğu ve geleceğimize dair kaygıların bu derece siyaset tarafından arttırıldığı günlerde çare yine siyasetten gelecek ve Cumhuriyet´in ilkelerini, içselleştirmiş olan ve bu tarihi 92 yıldır taşıyor olan CHP tarafından yapılacak. Ben bu yüzden sizlerle beraber Anadolu´nun kalbinde buluşmuş olmaktan müthiş bir heyecan duyuyorum. Kimi bölgelerde CHP´nin sorumluluğu da yükü de daha da artırıyor. Sizin verdiğiniz mücadele  İzmir´deki,  Hatay´daki,  Trabzon´daki, Diyabakır´daki çocukların bütün  Türkiye´nin bir bütün ve tek kalp olarak kalkınmasının güvencesi olacak. Bu mücadelede birbirimize güç olmaktan onur duyuyorum."

Gelinen süreçte ana muhalefet partisi konumundaki CHP´ye çok önemli sorumluluklar düştüğünü anlatan Böke, ülkede olup biteni iyi izleyerek, doğru tespitleri yaparak sorun olan yerlerde bunları ortaya çıkarmaları gerektiğini anlatırken şöyle konuştu: "Ana muhalefetin en temel görevi; ne işlemiyorsa onu işler hale getirebilmek için işlemeyeni ortaya koymaktır. Bu konuda CHP uzun yıllardır önemli bir görevi başarılı şekilde yürütüyor. Biz sistemdeki aksaklıkları ve bunları vatandaşımıza nasıl yansıdığını hem çok iyi yaşayarak hem de bu tespiti çok kuvvetli yapabilen bir partiyiz. İkinci bir görevi de tespit yapıp kenara çekilmeyip, bir alternatif mümkün. Başka  Türkiye´nin ortaya çıkması için yapılabilecekler de ortada. Biz çözümü de üreten ve bu alternatif çözümüleri de bir ortak akıl şeklinde bütün  Türkiye ile paylaşan bir yaklaşımı da sergiliyoruz. 7 Haziran seçimlerinin çok kritik bir dönemeç olduğunu düşünüyorum. Çünkü partimizin sadece sorunları tespit eden değil, tespit ettiği her soruna bir alternatif çare üreten çerçevesini somut bir şekilde ortaya koyduğu bir seçim süreci oldu. Bu seçim sürecinde bütün kulakların CHP´ye açılmış olmasının sebebi sizlersiniz. ´Başka bir  Türkiye hayalini beraber kurmaktan gurur duyuyoruz´ demiş olan ve  Türkiye´nin 4´te 3´ünün de bunu duymuş olmasını sağlamış olan sizlersiniz.ö

Böke, CHP´nin ülkenin sorunlarını gündeme taşıyıp, somut çözüm önerilerini sunmasından rahatsız olanlar bulunduğunu, bu politikaya devam edeceklerini ifade ederken, " Siyaset sadece siyasi partiler tarafından yapılmaz. CHP´nin öncüsü olduğu bütün toplum kesimlerini kapsayan hep birlikte kucaklayan muhalefetin toplumsallaştığı yeni bir dönemde öncülük yapmak zorundayız. Bütün  Türkiye´ye eğer demokrasiyi, eğer sizin hukukunuzun savunulmasını, eğer özgürlüğünüzü eğer  Türkiye´nin bağımsızlığını istiyorsanız, gelin arkamızda kalabalıklar olun. ´Sizin önünüzde nefer olmaya hazırız´ diyen bir CHP olmaya ihtiyacımız var. Bugün işimiz 7 Haziran´dan, 1 Kasım´dan daha zor. Tek yürek olursak,  Türkiye tek yürek olacak. Bu nedenle partimizdeki birlik, bütünlük de çok önemli" diye konuştu