Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI KESKİN:MÜFREDAT TAN ATATÜRK´Ü ÇIKARTANLAR BUNUN HESABINI VERECEKTİR

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI KESKİN:MÜFREDAT TAN ATATÜRK´Ü   ÇIKARTANLAR BUNUN HESABINI VERECEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajda müfredattan Atatürk´ü çıkaranlar, bilimsel bilgiler yerine cehaleti kutsayanlar bunun hesabını verecektir dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin,  İlköğretim Haftası  dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajda müfredattan Atatürk´ü çıkaranlar, bilimsel bilgiler yerine cehaleti kutsayanlar bunun hesabını verecektir dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin Pazartesi başlayacak 2017-2018 Eğitim öğretim yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ? ´Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ülkemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte elde edilen kazanımlar, bireylerin ve dolayısıyla da gelecekte milletimizin hayatını şekillendirecektir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Bundan dolayıdır ki bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Atatürk´ün ´Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır.´ sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir? diye belirtti.

Eğitimin, Türkiye Cumhuriyetinin en önem verdiği konu altını çizen İl başkanı Keskin, ? Eğitim ve öğretime önem veren liderlerden, eğitim ve öğretimi kendileri gibi düşünen bireyler oluşturmak için kullananlara gelinmesi çok acıdır.  Eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirenler, bugün öğrencileri çağdaş eğitimden uzaklaştırıp, bilimsel bilgi yerine hurafeleri öğrenmelerini amaçlamaktadır.  Yeni müfredatta Atatürk´le ilgili bölümlerin daraltılması ise akıl tutulmasıdır. Yurttaşlarımızın gönlüne yazılan Atatürk sevgisinin müfredattan Atatürk´ü çıkartarak silineceğini sananlar şunu çok iyi bilsinler ki Atatürk bu ülkenin birleştirici gücüdür. Müfredattan Atatürk´ü çıkaranlar, bilimsel bilgiler yerine cehaleti kutsayanlar bunun hesabını verecektir. Sığ bırakılmış ve hurafelerle doldurulmuş bu müfredat için Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana yapılmış en güzel, gerek grafik olarak gerek kağıt kalitesi olarak gerek tasarım olarak gerek içerik olarak en iyi müfredatı hazırladık´ diyenler bir kez daha düşünmelidir. Eğitim daha mutlu yarınların kurulabilmesinde büyük katkısı olan ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken uzun bir süreci kapsamaktadır.  Eğitimin amacı sadece öğrencilere diploma kazandırmak değildir, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmek olmalıdır. 
 Bu duygu ve düşüncelerle geleceğe yön verecek olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve onların ailelerine en içten duygularımla sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başarılar getirmesini temenni ediyorum.´´ ifadelerini kullandı.