Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CHP KAYSERİ İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

CHP KAYSERİ İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

1 Kasım´da halkın ve siyasi partilerin istemediği bir seçime gidildiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, ?Ankara´daki bombacıların isimleri bilindiği halde ?bombalarını patlatmadan gözaltına alamayız´ diyerek halkı

1 Kasım´da halkın ve siyasi partilerin istemediği bir seçime gidildiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHPKayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, ?Ankara´daki bombacıların isimleri bilindiği halde ?bombalarını patlatmadan gözaltına alamayız´ diyerek halkı kandıran ve dalga geçen bir zihniyet ile yönetiliyoruz.? dedi. 

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Türkiye´nin olağanüstü günlerden geçtiğini vurgulayan Ayan, Ankara´da 97 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısında iktidarın büyük sorumluluğu olduğunu iddia etti.

1 Kasım´da siyasi partiler ve halkın istemediği bir erken seçime gidildiğini belirten CHPKayseri İl Başkanı, ?Ortalık kan gölü, gençlerimiz öldürülüyor, Güneydoğu´da askerimiz katlediliyor. Ekonomi taban yapmış, milli gelir yalanlarıyla insanlarımızın kandırıldığı, umutsuzluğun arttığı bir ortamda bir erken genel seçime gidiyoruz. Passolig kartıyla tribünlerde hükümet aleyhine tezahürat yapan gençlerimizi fişlemeyi biliyorsunuz, parklarda sohbet eden vatandaşımızı ihbar ile Cumhurbaşkanına hakaretten nezaretlerde bekletmeyi biliyorsunuz ama bir bombacının isimleri sizde olduğu halde onların ?bombalarını patlatmadan gözaltına alamayız´ gibi halkı kandıran, halkla dalga geçen bir zihniyet ile yönetiliyoruz. Polis tarafından bilinen, kardeşi Suruç´ta katliamı yapıyor, diğer kardeşi Ankara´da katliam yapıyor. Polis biliyor. Orada bir tek polis yok, bir yaralı polisyok, bir AKP´li yok, bir tek MHP´li yok. Sadece kardeşliğe, barışa inanmış insanlar var ve öldürülüyorlar. Buna göz yuman bir polis, bir hükümet var.? dedi.

"TÜRK HALKIYLA BİRLİKTE KÜRT HALKI DA KANDIRILDI"

CHP İl Başkanı Ayan, Türk halkıyla birlikte Kürt halkının da kandırıldığını kaydetti. Kürtlere özerklik sözü verildiğini iddia eden Ayan, ?Kürtlere özerklik vereceğim derken, bugün Cizre´ye, Diyarbakır´a girilemez hale gelmiştir. Bu mudur senin demokrasin? Yarın başımıza ne geleceğini kimse bilemez. Gençlerimiz tamamen politikadan uzaklaşmış. Vatan sağ olsun kutsal sözünü ´Vatanım sağ olmasın´ diye bağıran anne babaların olduğunu görüyoruz. 13 yıldan beri dünyada itibarımız kalmamış, hiçbir komşu dost ülkemiz yok.? şeklinde konuştu.

"MİTİNG YAPMAMA KARARINI ADAYLARIMIZLA BİRLİKTE VERDİK"

Tüm Türkiye´de mitinglerin iptal edildiğini belirten Ayan, ?Kayserimize Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun gelmeme kararını milletvekili adaylarımız ile birlikte verdik. Miting iptalinin tek nedeni öldürülen kardeşlerimizin içimizde bıraktığı acıdır. Sessiz, sakin, şarkısız, türküsüz, projelerimizi anlatarak, 1 Kasım seçimlerine partimizi götüreceğiz.? dedi.

"MUHARREM AYI HÜRMETİNE ALLAH MİLLETİ YEZİT´TEN KURTARSIN"

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Muharrem Ayı´na girildiğini anımsatarak, ?Bu ayda Hz. Adem´i bağışlanmıştır, Nuh´un gemisi tufandan kurtulmuştur, Musa ve kavmi firavunun zulmünden Allah tarafından kurtarılmıştır. Eyyüp peygamber hastalığından kurtulmuş, Yunus peygamber balığın karnından çıkmış ve İbrahim peygamber Nemrut´un ateşinden kurtulmuştur. Allah bu milleti de başımızdaki beladan, Yezit´ten kurtarsın.? ifadelerini kullandı.