Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK YENİ ANAYASAYI HALKLA KONUŞTU

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK YENİ ANAYASAYI HALKLA KONUŞTU

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, anayasa değişikliğinin Türkiye´yi bölünmeye götüreceğini iddia ederek, "milletimiz hayırlı karar verecek" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, anayasa değişikliğinin Türkiye´yi bölünmeye götüreceğini iddia ederek, "milletimiz hayırlı karar verecek" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM´nin tatile girmesi ardından, seçim bölgesinde halkla bir araya geldi. Bünyan´da katıldığı bir cenaze sonrasında Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan ve ilçe yöneticileriyle İldem Fatih Mahallesi Muhtarı Zeki Kala ile İldem Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Solmaz Arık´ı ziyaret eden Milletvekili Arık, burada bulunanlarla sohbet etti. Mahalledeki kahveleri ziyaret eden Arık, anayasa değişikliği ile ilgili soruları da yanıtladı. Bir kişi değişiklik teklifinde milletvekili sayısının 550´den 600´e çıkarılmasına tepki göstererek, "600 milletvekili olunca işsizlik bitecek mi? Askerliğini yapmayana kız vermiyorlar, şimdi 18 yaşında daha babasından harçlık alan gençler milletvekili mi olacak? Türkiye´nin başka derdi yok mu da bunları konuşuyorsunuz?" dedi. Anayasa değişikliğine karşı olduklarını anlatan Arık, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin bu ülkenin geleceği olduğuna inanıyoruz. Onlara en iyi eğitim olanaklarını vermek zorundayız. Gençler ülkenin yönetiminde de söz sahibi olmalılar. Ancak burada yapılmak istenen gençleri ülkenin geleceğinde söz sahibi etmek değil. Amaç, ülkenin rejimini değiştirirken bu maddelerle göz boyamak. Evet milletvekili sayısı kağıt üzerinde artıyor ama değişiklikle birlikte milletin iradesini temsil eden TBMM işlevsiz hale getiriliyor."

Arık, TBMM´deki görüşmeler sırasındaki kavga görüntülerini hatırlatan bir kişiye "Elbette Gazi Meclis çatısı altında kavga görüntülerini onaylamıyoruz. İktidar partisi sayısal çoğunluğuna güvenerek, en demokratik tepkileri bile provoke etti. Sonrasında da her zaman yaptıklarını yaparak, sanki saldıranlar kendileri değilmiş gibi mağduru oynamaya kalktı. Hani halk arasında bir deyim vardır, hem suçlu hem güçlü diye. İşte iktidar partisi de böyle yapıyor suçunu havuz medyası ile örtbas edip sonrada mağduru oynuyor" ifadelerini kullandı.