Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK´TAN AÇIKLAMA

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK´TAN AÇIKLAMA

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´de dün şehit polislerin cenaze töreni sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun çelengine tepki gösterilmesini ´provokasyon´ olarak nitelendirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´de dün şehit polislerin cenaze töreni sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun çelengine tepki gösterilmesini ´provokasyon´ olarak nitelendirdi. Terör örgütüyle masaya oturanın, terör örgütünün şehirlere bomba yığmasına seyirci kalanın CHP olmadığını söyleyen Arık, "Hiçbir çirkin saldırı, bizi Türkiye sevdamızdan geri döndüremeyecektir. Biz bu ülkenin sigortasıyız. PKK, Kılıçdaroğlu´nu hedef aldı" dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık, İstanbul´daki terör saldırısında şehit olan polis memurları Yasin İke ile Osman Börklüoğlu´nun son yolculuğuna uğurlanması sırasında yaşanan olayları değerlendirdi. Çok arzu etmesine rağmen TBMM´de devam eden bütçe görüşmelerinde görevli olduğu ve o saatlerde konuşması bulunduğu için şehit cenazelerine katılamadığını belirten Arık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun gönderdiği çelenge yönelik saldırının bir provokasyon olduğunu ifade etti.

Türkiye´yi uçuruma sürükleyenlerin kendi günahlarını örtbas etmek için CHP üzerine kirli oyunlar sahneye koyduğunu belirten Arık, hiçbir çirkin saldırının kendilerini yollarından çeviremeyeceğini söyledi. Arık, "Son günlerde bizzat terör örgütleriyle iç içe olanlar, terör örgütlerinin hamiliğini yapanlar tarafından partimize yönelik bir algı operasyonu yapılmak isteniyor. İktidarın güdümündeki havuz medyası tarafından da bu yönde bir algı operasyonu yapılarak, iktidarın günahları gizlenmek isteniyor. Tüm bu çabalar boşuna, bu iftiralar bizim üzerimize yapışmaz. Sadece birkaç provokatör, birkaç kirli girişimde bulunur ama halkımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.



AK Parti´nin IŞİD, PKK, FETÖ gibi tüm terör örgütleriyle gizli ya da açık işbirliği yürüttüğünü ve bunu da bizzat AK Parti yetkililerinin dönem dönem itiraf ettiğini söyleyen Arık, "Herkes iyi bilmelidir ki CHP bu ülkenin sigortasıdır. CHP bu ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Bu gerçek gün gibi ortada iken; teröristleri davullarla karşılayan, ayaklarına çadır mahkemeler götüren, terör örgütü şehirlere bombalar yığıp, sokak ortasında silahlar dağıtıp, askere alma daireleri kurarken polisi karakola, askeri kışlaya hapsedenler, bugün provokatörler ve ellerindeki kirli medyalar ile algı operasyonları yürütüyor. PKK, Oslo´da, İmralı´da birileriyle kirli pazarlıklar yürütürken, aynı PKK, sayın Genel Başkanımıza kalleş pusular kuruyordu. AKP´liler terörist başını övmek için birbirleriyle yarışırken, CHP elinde silah olanla masaya oturulmayacağını, çözümün TBMM olduğunu söyleyip durdu" diye konuştu.

Açıklamasında, "Birileri bu ülkede ayrımcılığı körükleyip, şehitler arasında bile ayrım yaparken CHP her zaman ve her koşulda bu ülkenin birlik ve beraberliğini savundu, bunun için bedeller ödedi" diyen Arık, şunları kaydetti:

"Bugün bu gerçekleri unutturmak, günahlarını gizlemek CHP üzerinden bir algı operasyonu yürütmek istenmektedir. Sağduyulu milletimiz bu oyuna gelmeyecektir. Buradan bir kez daha terör örgütlerini, terör örgütlerine destek verenleri, terör örgütlerinin büyümesine göz yumanları lanetliyorum. Kim ki terörden besleniyorsa Allah bin türlü belasını versin. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."