Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK´TAN SERT AÇIKLAMA

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK´TAN  SERT AÇIKLAMA

Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İstanbul´daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun önüne tabanca kurşunu bırakılmasını kınadı

 

 

Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arıkİstanbul´daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun önüne tabanca kurşunu bırakılmasını kınadı. Teröre yardım ve yataklık edenlerin suç bastırmak için hedef saptırmaya çalıştığını söyleyen Arık, "Bu yaşananlar birer protesto değil, bizzat AKP´nin denetiminde yapılan provokasyonlardır" dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık,yaptığı yazılı açıklamada, CHP´nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun her zaman terörü ve teröre destek verenleri lanetlediğini vurguladı. AK Parti iktidarının ´çözüm süreci´ adı altında başlattığı sürecin terörün yeniden toparlanmasına neden olduğunu savunan Arık, şöyle devam etti:

"AKP sıfır noktasında aldığı terörü bugün zirveye taşıdı. ´Analar ağlamayacak´ diyerek yola çıkanlar; Habur´da teröristleri davullarla zurnalarla karşıladı. Kurulan çadır mahkemelerde ´Liderliğin emri ile geldik´ diye açıklama yapan teröristler sanki pişmanmış gibi işlem yapılarak, otobüslerin üzerinde şehir şehir dolaştırıldılar. Dönemin başbakanı bu manzara karşısında ´ Habur Sınır Kapısı´nda yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye´de bir şeyler oluyor, iyi, güzel şeyler oluyor. Umut verici gelişmeler oluyor...´ sözleri gazete arşivlerinde duruyor. Bu süreçte terör örgütü şehirlere bombalar yığdı, sözde askerlik şubeleri kurdu, vergi adı altında haraç topladı, gençleri dağa çıkardı. Ülkeyi yönettiğini iddia eden AKP ise tüm bunları umutlanarak izliyor, terör örgütüne operasyon yapmak isteyen askeri kışlasına, polisi karakollara hapsediyordu. 7 Haziran sonrasında iplerin elinden kaçtığını ve başkanlık hayallerinin bittiğini gören AKP, Türkiye´yi kaosa sürükledi. Bir yıl içinde Ankara´da, İstanbul´da peş beşe bombalar patladı. AKP´nin desteği ile şehirlere yerleşen teröristlerin şehirlerden atılması için yapılan operasyonlarda yüzlerce vatan evladı şehit oldu. AKP´liler defalarca bu suçlarını itiraf ettiler. Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu teröristle pazarlık yapılamayacağını, sorunların tek adresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu vurguladı. Gelin görün ki, bugün şehit cenazelerinde Sayın Genel Başkanımıza yönelik bazı provokasyonların yaşandığını üzülerek görüyoruz."

"Herkes şunu iyi bilsin ki bu yaşananlar birer protesto değil, bizzat AKP´nin denetiminde yapılan provokasyonlardır" diyen Çetin Arık, açıklamasına şöyle devam etti:

"Protestocu diye nitelenen kişiler halktan destek bulamamakta, halk bunlara itibar etmemektedir. Halkımız kimin terörün karşısında kimin teröre destek olduğunu çok iyi biliyor. Ancak terör konusundaki kabarık suç dosyasını gizlemek, ellerine bulaşan şehit kanını saklamak isteyen AKP, şehit cenazelerini de istismar ederek, kirli oyunlara başvuruyor. AKP´nin hiçbir kirli oyunu milletimizle aramıza giremeyecektir. CHP Türkiye´nin birleştirici gücüdür, Türkiye´nin çimentosudur."